Konsekvenser

Längesen jag var såhär galet bakfull. Fast det var värt det. Helt klart! Det var en så jävla rolig fest med en massa sköna människor! Var hemma vid fyra-halv fem nångång i morse och sov i intervaller till tolv. Steg upp och duschade för en timme sen typ och nu sitter jag och käkar en sådär god frukost bestående av snabbmakaroner och Mamma Scans köttbullar... Som sagt, idag mår man som man förtjänar.

Pepp på party;)

Snart blir det födelsedagsfest med förfest hos Katta. Jag är riktigt sugen på en rolig fest, så det här blir nog en bra kväll!:) Jag känner visserligen ingen där, men spela roll, man kan ju lära känna..! Anyway, nu ska jag gör mig i ordning innan jag beger mig...

Bra start på dagen!


Det blev en runda till Nova i förmiddags. Hittade äntligen ett par schyssta stövlar! Och när jag ändå hade flyt passade jag på att köpa ett par vårskor och ett par sjukt snygga pumps med. Tre par skor på ett par timmar, det hör inte riktigt hemma i min studentbudget, men what the heck... värt det!:)

Fredag eftermiddag

HELG! Grymt skönt, även om det måste bli lite plugg också. Den här helgen känns ganska öppen måste jag säga, blir fest imorgon och träning på söndag i alla fall, men resten är oplanerad. Får se vad som händer helt enkelt...
Nu ska jag ner till stan en runda, är fortfarande i behov av ett par stövlar. Det får nog bli promenad fram och tillbaka, solen skiner till och från och det är töväder. Kan det vara så att våren är på väg..? Lycka!

På gång

Jag har haft en ganska bra dag faktiskt, hyfsat effektiv. Var i skolan till typ halv två och förberedde inför en retorikövning imorgon. Vår grupp ska argumentera för eutanasi. Den största utmaningen lär vara att komma ihåg ordet eutanasi...

Förutom det så har jag städat (mina dammråttor var stora som katter, vi hade nästan hunnit bli kompisar), fixat en intervju till sommarjobb på lasarettet hemma i Småland (tyvärr kolliderar den med brorsans födelsedagslunch, men vad gör man inte? Sorry storebror!), handlat mat och pratat i telefon med mamma. Senare blir det långpromenad med Katta. Egentligen hade jag tänkt gå på ett träningspass, GympaBoll (hur kul låter inte det liksom?!), men det blir lite tajt med tiden om jag ska göra båda, så passet får bli en annan gång. Prioriterar ju såklart vännen!:)

Nu blir det nog lite softande och ett försök att memorera inledningtalet tills imorgon...

Var är våren?!

Nu när det är så jäkla halt och snöigt ute blir man tvungen att om man ska någonstans, det känns lite väl riskfyllt att cykla faktiskt. Det finns ju stadsbussar såklart, men hallå, inte värt det..! Allt detta promenerande gör att allt tar så himla mycket längre tid. Ett träningspass tar liksom två timmar och skoldagarna blir också längre än normalt. Kan inte bara den sabla snön och isen försvinna! (Från cykelvägarna i alla fall...) Mmm, jag är trött på det nu.

Pedagogiska uppgifter i vården, 7,5 hp

Kom hem från skolan lite tidigare än väntat idag, skönt när det är på det hållet nån gång.:) Det var mest introduktionsföreläsningar, och jag kan nu konstatera att den här kursen har potential att bli den tråkigaste någonsin (ja, förutom makroekonomikursen för ett par år sedan då alltså...)! Den känns bara galet flummig och dryg. Nej, jag saknar fysiologi/anatomin, där man visste vad som var rätt och fel. Men men, det ska nog gå bra det här med!

Ibland är tajmingen perfekt!


Satte precis på tv:n, tänkte kolla på ett avsnitt av Glee medan jag käkar lunch, och får se slutet av en längdskidtävling (fråga mig inte vilken) i OS, där en svensk vinner och en får brons. Coolt! Jag tycker egentligen inte att det är speciellt kul att kolla på skidåkning (av något slag...), men det är ju alltid trevligt att se svenskarna vinna! Framför allt tycker jag det är extra trevligt när man inte behöver titta på hela jäkla tävlingen för att få se slutet... Faktiskt så borde tv-tablåerna visa vilka tider man ska kolla för att få se de sista fem minuterna, eller så, i alla tävlingarna. Det är ju de som är spännande liksom.

En myssöndag

Jahapp, då var arbetet kompletterat (jag åkte på en liten sådan) och inskickat. Det tog säkert fem minuter. Jag kände att jag verkligen la ner själ och hjärta i det... Hoppas examinatorn inte skickar tillbaka det till mig.

Idag blir det födelsedagsfika hos Sofia! Härligt när andra fyller år och man själv blir bjuden på hembakade kakor.:) Fika är verkligen min stora svaghet, jag älskar det! Så sjukt gott! Visst, trevligt sällskap är väl inte fy skam det heller...;)

Sovmorgon idag

Bild från www.jesperspexet.org

Igår var jag och ett gäng och kollade på Spex om pirater. Fan, vad kul det är! Jag älskar spex! De andra var ute och käkade innan, men jag gick heldag på praktiken (sista dagen) så jag hann tyvärr inte följa med. Det blev tokrusning hem från stationen, tvåminuters-dusch, kränga en banan och sen bussen ner till Af-borgen. Lång dag. Men värt det, vi skrattade så vi grät!

Det ska bli rättså skönt att börja skolan igen; senare morgnar, cykelavstånd och kortare dagar. Nice! Visserligen känns inte den här kursen (pedagogik) så himla lockande, men what the heck... Hur illa kan det vara liksom..?


Klockan fyra är det över

Snart redovisning av arbetet som har skrivits under praktiken. Plus opponering på fem andra. Gud, vad roligt. Ser veeerkligen fram emot den här eftermiddagen... Fuck.

Sablar, vad jag ligger efter i vuxenpoängen...


Jag fick precis ett sms med en bröllopsinbjudan. Min ett år yngre barndomsvän ska gifta sig om ett par veckor. Herregud, vad jag känner mig gammal helt plötsligt! När blev vi så gamla att vi började vi syssla med sånt?! Shit.


Myskväll med vänner

Kom hem från en riktigt skön långpromenad med Katta för en liten stund sen. Dusch och klädbyte, sen ska vi bort till Helene för att laga lite mat och kolla på film. Och snacka skit! Inget festande den här helgen inte! Men det ska bli supertrevligt med en riktig tjejkväll och bara ta det lugnt! Dessutom har jag inte träffat Helene på evigheter, så det ska bli kul att höra vad hon har sysslat med sen sist...

En kväll med tjejerna

Fick gå hem från praktiken redan vid lunch idag, sjukt skönt! Ändå inget nytt på eftermiddagen, så de tyckte inte jag behövde stanna kvar om jag inte kände för det. Det gjorde jag inte. Nu räcker det med nakna kvinnor för min del.
Ikväll blir det bio med ett par kompisar, just nu lutar det åt Farsan, men man vet aldrig vad som händer... Egentligen skulle vi vilja se Valentine's Day, men tjejerna är singlar och kände sig inte så sugna på en romantisk film såhär precis innan Alla Hjärtans Dag... Jag har nog aldrig förstått mig på det där med Alla Hjärtans Dags-ångest, poängen är väl att man ska tillbringa den med någon man tycker om. Spelar roll om det är en pojkvän, kompis eller familjen. Men det är jag det...:)

Äntligen klart (så långt iaf...)

Arbetet inskickat! Gött! Nu tänker jag inte göra någonting mer ikväll! Kollar på The Vampire Diaries på sexan, lite lagom ansträngande... Och jäklar, vad snygg vampyrbrorsan är..!

Det gäller att ta det piano...

Idag har det inte blivit någon praktik, jag tillbringade hela förmiddagen med ett oförberett prov på skolan och en massa HLR-övningar. Sedan har det blivit en hel del skrivande på arbetet som ska in tidigt fredag morgon (senast), men nu orkar jag inte mer, resten får bli imorgon kväll (det är ju marginaaal juh!). Katta och jag gick på en riktigt välbehövlig långpromenad ikväll också, över en timme traskade vi runt i kylan! Fast vi gick så sabla fort, så vi höll värmen utan problem (kan ha hjälpt lite att vi var galet påbyltade med).
Imorgon blir det upp tidigt för ännu en dag fylld med kvinnliga underliv... Wohoo.

Trevligt att de tänker på mig..!

Min chef från förra årets sommarjobb ringde för en liten stund sedan och erbjöd mig ett jobb även denna sommaren. Känns skönt att veta att man har det alternativet, även om jag tänker kolla läget på andra ställen innan jag bestämmer mig. Inte för att jag inte trivdes där, det var det bästa jobbet jag har haft (hittills...), men jag vill ju gärna vidga mina vyer lite, så att säga. Lära mig nya saker liksom. I vilket fall som helst så tänker jag skjuta upp dilemmat ett par veckor eller så, ska klara av praktiken och allt som hör därtill först bara...

Ikväll ska jag hänga med Katta, laga god mat och bara snacka skit! Nu har vi inte träffats IRL på typ ett halvår och i lördags hann vi inte med så mycket tjejsnack, så vi har massor att ta igen..!=P Ska bli härligt!

Naket, naket

Idag har jag haft min första prakitkdag på barnmorskemottagningen. Jag har klämt på några gravida kvinnor och sett en salig massa cellprovstagningar! Jag är rädd för att gå och lägga mig idag, risken känns överhängande att jag kommer se skrev efter skrev när jag blundar. Första gången man ser en cellprovstagning är det lite spännande, man har ju liksom aldrig sett en gynundersökning från det hållet... Femte gången, not so much...

Here we go!

Fest på gång! Katta kom som sagt hem till Lund igår, så nu blir det välkommen hem-fest i hennes lya. Jäklar, vad kul vi ska ha! Efter förra tråkhelgen med tokförkylning, så är jag hur pepp som helst! Får se om det blir utgång senare eller om vi går direkt från förfest till efterfest... Just den här festen är jag lite smånervös inför dock, det kommer förmodligen en del människor som jag anser helst inte borde träffas... Någonsin. Fast det ska nog gå bra. Det är bara att hålla tummarna (och bli lagom full)...;)

Helg på g

Shit, vad skönt med fredag! Jag är av någon outgrundlig anledning helt sjukt trött. Sovmorgon imorgon helt klart (fast inte så länge, ska klippa mig vid tio)..! Ikväll blir det nog lugnt, softa lite, också borde jag verkligen verkligen städa. Å andra sidan kommer Katta hem från England ikväll, så det kanske inte blir riktigt så...

Lyx som student

Btw så lyckades jag fördriva gårdagen rätt bra ändå. Tillbringade några timmar, eller så, med shopping ute på Nova. Hittade ett par jeans (i stort behov av!), en tunika, en klänning och ett skärp. Också köpte jag en foundation och lite lotion. Så mycket kommer jag inte ihåg senast jag shoppade på en gång! Dock hittade jag inga vinterstövlar, synd eftersom det egentligen var därför jag åkte dit... Men jag är nöjd ändå!:)

Barn är så härliga!:)

Hört på bussen:
"Pappa, om man hoppar från Eiffeltornet, pappa, dör man då?"
"Ja, det gör man."
"Men om man har en studsmatta under då?"

Ehh... Ja, men då är det ju lugnt...

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig


Idag är jag äntligen tillräckligt frisk för att pallra mig iväg till praktiken! För att vara på den säkra sidan, att jag verkligen skulle hinna med tåget till min praktikplats, så tog jag en extra tidig buss till stationen (man kan ju inte riktigt lita på att bussarna kommer som de ska, om man säger så)... Vanligtvis cyklar jag dit, men i den här jäkla snön och förkyld som jag är så tyckte jag det var bättre att ta bussen. När jag kom ner till stationen (i god tid!) så visar det sig att alla Pågatågen är inställda till klockan 12. Klockan tolv! Självklart måste det ju finnas något annat sätt att ta sig till min lilla praktikplatsort, tyckte jag, men tji fick jag..! Jag frågade i informationen och fick beskedet att nästa resa dit går tjugo i ett... Alltså blir det ingen praktik idag heller, min handledare tyckte liksom inte att det var lönt att jag kom dit i en timme... Så vad fan gör jag nu? Trevligt att vara ledig förvisso, men jag hade ställt in mig på en dag på vårdcentralen, och jag blir knäpp om jag bara går hemma en dag till! Något måste jag göra alltså...

Nattliga funderingar

Jag tänkte på en sak inatt. Varför är det så många som är rädda för spindlar? Varför just spindlar? Vad är det som är så speciellt med dem? Varför inte flugor eller myror eller skalbaggar..? Okej att de är ruggigt snabba, men det är ju å andra sidan flugor också och de är ju faktiskt betydligt läbbigare (vi vet ju alla var flugor brukar hänga nånstans)... Jag tycker det är underligt. Fast så är jag ju väldans modig också;)

Ibland känner jag mig väldigt... vanlig

Åh, herregud! Outsiders på tv, en tjej är rädd för feta människor. Alltså seriöst rädd. Typ börjar-lipa-rädd. Hahaha! Det är ju skitkul! Snacka om att ha problem. Det kan verkligen inte finnas många människor som hon. Får man ju hoppas...

Eller body builder-kvinnan. Fiii fan, vad vidrigt. Hon ser ju inte ens ut som en kvinna. Tycker någon det är snyggt..?

Coolt program, Outsiders...;)

Mer av detta, tack!

Jag fick två brev på posten idag, båda från Försäkringskassan. Tråååk, liksom. Sen läste jag dem. Ett var ett positivt beslut om bostadsbidrag (kan jag behöva med min absurda hyra!) och det andra var en beräkning av skillnaden mellan mitt preliminära och slutliga bostadsbidrag från 2008. Vilket innebar att jag kommer att få över 2,5 tusen insatt på mitt konto i slutet av veckan! Wohoo! Passar perfekt till min planerade shoppingrunda på lördag (nu kan jag ju faktiskt köpa nått, annat än de nödvändiga vinterstövlarna...)! Det är så himla trevligt att helt oförhappandes få lite extra pengar! Som fattig student gör det min dag! Hell, det gör min månad..!

Förhoppningsvis lika bra som alla säger!


Jag är förmodligen en av de sista i världen att läsa Twilight-böckerna, men nu jäklar... Jag fick hela serien när jag fyllde år och nu har jag ju onekligen en massa dötid, som passar bra för läsning. Man kan ju kanske tycka att dötiden skulle passa ännu bättre till att skriva arbetet som ska göras under praktiken, men orka..! Jag är sjuk, det är inte meningen att jag ska anstränga mig. Faktiskt.

RSS 2.0