Utmattning

Intensiv start på sommarjobbet! Är bara ledig en dag denna veckan. Fast det är nog lika bra, jag har sinnessjukt mycket att lära mig de här två introduktionsveckorna! Nackdelen med att byta ort och sjukhus... Jag är konstant astrött! Och för att gnälla lite till (när man ändå håller på liksom...) så kan jag dessutom inte sova, jag har bara lyckats slumra till ett par timmar varje natt sen jag flyttade hit. Satans fiskmåsar..! Det gör det inte precis lättare att lära sig allt. Men vad fan, det blir nog bra så småningom.

På plats

Jag har nu precis flyttat in i den lilla ettan som jag hyr i andrahand under sommaren. Det första jag reagerade över var att sängen saknade madrass. Fick panikköpa en på Jysk, inte en chans att jag tänker sova på en madrasslös säng i tre månader..!  Nästa sak som kändes ganska jobbigt var "köket". Det är bara ett litet pentry, men det skulle i alla fall vara utrustat med alla nödvändigheter. Jag är van vid fjuttiga små pentryn, så det gör mig inte så mycket. Däremot kändes det sjukt jobbigt när det blev dags att laga mat och jag insåg att det "utrustade köket" varken hade kökskniv, konservöppnare eller dricksglas och bara en hyfsad gryta. Hur fan lagar människan mat?! Det är en sabla tur att läget på lägenheten är underbart!

Ätande och promenerande

Jag träffade en kompis på stan igår. Problemet med att vi båda precis har avslutat plugget och är hemma hos päronen ett tag, är att vi bor på helt olika håll (och att vi har absolut ingenting att göra där eftersom våra prylar inte är här). Alltså tänkte vi hänga lite inne i stan. Det slutade med att vi käkade glass, lullade runt lite, käkade en glass till, lullade runt lite mer, käkade middag, ännu mer häng och sen avslutade vi med att gå på bio. Den enda filmen som gick... Det blev nästan åtta timmar ute på stan..! Tur att vi inte bruka få brist på samtalsämnen.

Det är över nu...

På kvällspromenad hemma i Småland.

Nu har jag lämnat Lund. Tillbringar denna veckan hos föräldrarna i Småland innan det blir flytt till Halmstad och sommarjobb. Som sjuksköterska. Jag är verkligen färdigpluggad nu, nu är det dags att börja jobba på riktigt. Skrämmande! Och spännande! Jag har bara varit i Småland sedan måndags kväll, men jag har redan drabbats flera gånger av en intensiv längtan efter att sätta mig på första tåget tillbaka till Lund. Jag älskar studentlivet i Lund, hur fasen ska jag klara mig utan det?! Och alla kompisarna! Herregud. Fast å andra sidan - hur nice kommer det inte att bli att bo i Halmstad hela sommaren?! Det är inte mycket som slår sommarhalmstad! Det blir säkert bra.:)

Sagolikt mysigt!

Sjukt nice sista söndag i Lund! Har varit ute på en tretimmars tur på islandshästar med ett gäng kompisar. Vi red på små fina skogsvägar och både skrittade, töltade och galopperade. Hur mysigt som helst! Jag ska definitivt försöka klämma in en ridtur till i sommar, jag har verkligen saknat ridningen!

Examen!:DI fredags tog jag examen! Jag kan med andra ord inte längre titulera mig som student. Nu börjar vuxenlivet på allvar. Men jädrar, vilken rolig examensdag/-kväll/-natt jag hade! Började med chamagnefrukost med klassen, innan vi promenerade ner till Universitetsaulan och fotades och hade avslutningscermoni med broschutdelning. Högtidligt och himla fint! Sen blev det en liten paus för häng med familjen. Jag var ute och käkade på Grand Hotel med päronen och ena brorsan. Trevligt! Stressade hem, bytte klänning och drog vidare på härlig förfest med ett gäng från min gamla ekonomiklass. Framåt natten var det dags att cykla bort till klassfesten på skolan och säga hejdå till folket. Rolig fest, men också lite tragiskt. Vi har haft tre väldigt roliga år tillsammans och jag kommer att sakna många! Jag hade i alla fall en underbar examen! (Det var värt att må apa dagen efter...)

Flytt på g

Det känns som att jag har för mycket att göra idag. Jag har insett att mina föräldrar kommer ner imorgon (min examen!:D) och ska ta med sig en massa grejer och kläder hem till Småland. Det är ju faktiskt flyttdags. Alltså måste jag packa idag (imorgon tänker jag verkligen inte göra något sånt vettigt)..! Dessutom måste jag tvätta och eftersom päronen kommer, så måste jag också städa. Också ska jag hinna träna och gärna pressa lite i solen. Och en jädra massa annat. Fast ikväll blir det mysig Astrid Lindgren-kväll hos Helene!

Sommarkänslor!

Idag har jag varit på allmän skolavslutning i Domkyrkan. Hur fint som helst! Nationskörerna sjöng också hölls det tal av diverse viktiga personer från Lunds Universitet. Första gången på många år som man sjöng Den blomstertid nu kommer... Mys!

Avslutade det hela med en kvällsfika med tjejerna. Picknick i gräset i Lundagård - hej sommar! Det blev en hel massa filosofiska diskussioner (=mycket skratt)..! 

Japp, juni börjar bra.


RSS 2.0