Paket på posten

Herregud. Skrämmande.


Men jädrar, vad skoj vi har haft!

Igår gick träningskortet på Gerdahallen ut, så styrkegympa-passet på kvällen blev det sista. Ever. Kändes lite sorgligt, tänk bara vad många timmar vi har spenderat där de senaste fyra åren! Fast å andra sidan - vad har det lett till..? Jag skulle nog fortfarande inte klara VG-nivån på 2-kilometarn.;)

En dag med nya erfarenheter...

Idag var jag på ett zumba-pass för första gången (sista chansen nu innan träningskortet går ut imorgon)..! Det påminde väldigt mycket om afro måste jag säga. Kul, men inte jättejobbig träning. Jag föredrar att köra stenhårt när man väl har fått tummen ur och släpat sig bort till träningslokalerna... Helst ska man knappt orka ta sig hem igen efteråt - då är det jädrar i att ett bra pass!

Ikväll ska jag av någon underlig anledning kolla på fotboll, nån Champions League-match tydligen. Jag förstår inte hur jag har hamnat i den här situationen, jag har aldrig sett på Champions League i hela mitt liv. Det är inte direkt något jag är jättesugen på heller. Men, what the heck, man ska väl prova allt i alla fall en gång... Blir säkert jätttrevligt att häva öl och skrika på tv:n med grabbarna..!

Imorgon är min sista dag på universitetet (för den här gången i alla fall...)!

Imorgon ska examensarbetet examineras. Idag är det alltså konstant uppsatsläsning som gäller; både vår egen, den vi ska opponera på och en tredje som vi ska lyssna på. Såhär i slutet av kursen är jag så galet trött på vår c-uppsats att jag bara vill kräkas på den! Efter att den är redovisad och kompletterad (ingen slipper ifrån kompletteringar...), så tänker jag aldrig läsa skiten igen! Faktum är att Madde och jag funderar seriöst på att elda upp den (tillsammans med etik & filosofi-boken")...

En era närmar sig sitt slut

Första dagen i skolan på länge! Okej, knappt en halvdag, men det räknas faktiskt också. Jag och Madde har suttit i ett par timmar och diskuterat uppsatsen vi ska opponera på på torsdag. Trevligt med en något så när produktiv förmiddag (till skillnad från de senaste två veckorna)..! I eftermiddag blir det mer uppsatsläsande och sen blir det mitt livs sista (?) stepstyrka-pass på Gerdahallen. Sorgligt.

Lagom söndagskväll

Ikväll blir det pizzabak och bio! Sjukt trevligt! Biljetter är köpta till Pirates of the Carribean 4 och är den lika bra som de tidigare filmerna, så har man ju en riktigt lyckad kväll framför sig! Men det blåser som fasen ute, så jag hoppas att vi på något mirakulöst sätt ska få medvind (inte så troligt dock, konstigt nog så har man alltid motvind när man cyklar i Lund)... Men man kan ju alltid hoppas i alla fall.

Barnkalas - man får ju passa på innan man blir vuxen..!

Var på en väldigt lyckad sitttning med barnkalastema igår! Hur kul som helst och som vanligt jättegod trerätters! Efteråt blev det Hallands nation med en massa dans. Fast efter tidig förfest, sittning och utgång igår, så mår jag sådär idag... Det har inte gjorts många knop om man säger så - solat, käkat pizza och kollat på film med en kompis. Och krängt Piggelin (godaste glassen all time!). Nu börjar jag känna mig redo för sängen...

Hejdå stövletter!

(DinSko)

Jag köpte ett par nya pumps igår. Jag har letat efter ett par snygga i evigheter och nu äntligen hittade jag ett par! Jag har redan ett par sjukt snygga, men det är stilettklackar och jag har insett att det funkar sådär på kullerstenar... De är inte gjorda för Lund helt enkelt (men oj, vad de ska missbrukas när jag flyttar härifrån!). De nya skorna har visserligen decimeterhöga klackar, men det är underbara praktiska kilklackar! Nu jädrar är jag redo för Lundagatorna! (Eller vänta nu, det där lät inget vidare... Men, eh, ni vet vad jag menar..!)

Sommaren närmar sig!

Jag fick mitt sommarjobbs-schema på posten idag. Det var helt okej, bortsett från att jag har schemalagd arbetstid en vecka innan jag ska börja... Också har de lagt helgjobb den enda helgen som jag har sagt att jag måste vara ledig. Kan man ana lite brist i planeringen..? Jaja, får ringa dem imorgon och få det fixat.

Dagens 70 vettiga minuter

Okej, det blåser fortfarande tokmycket, men det är hyfsat varma vindar och det har slutat regna. Det blev alltså ett stepstyrka-pass ikväll. Och jädrar, vad gött det var, jag var i stort behov av att göra av med lite överskottsenergi! Kommer nog leda till en sån där göttig träningsvärk imorgon med...

En dag med tv-serier

Vilket sabla tråkväder vi har i Lund idag! Regn och blåst och allmänt grått. Jag hoppas innerligt att det slutar tills ikväll, jag och Katta har nämligen tänkt oss ett träningspass. Och med tanke på att det är de enda planerna jag har för dagen, så vore det ju surt om det inte blev av. 25 grader och strålande sol hade varit bra nu, hade passat finfint ihop med mina lediga dagar! Men det kommer snart, jag känner det på mig (också säger SMHI det)...

Ledig, ledig, ledig...

Jag är inte så bra på att vara ledig såhär i flera dagar. Jag är så jädra uttråkad! Men så får jag dåligt samvete när jag känner så, för jag måste ju passa på att njuta nu när man faktiskt har lite ledigt..! Det blir ju jobb heeela sommaren. Men ändå... Tråkigt! Idag har jag tvättat en massa, städat, varit nere på stan en runda, varit ute på långpromenad och tagit mig igenom ett berg av disk. Och nu vet jag inte vad jag ska göra. Vill helst inte tänka på att jag har nästan två lediga veckor till framför mig... En resa hade suttit himla fint nu!

En soft fredagkväll

Det blev tacos och spelkväll med tjejerna igår. Mycket trevligt! Fast denna gången skippade vi "en shot för varje rätt svar", lika bra det... Det blev en del framtidsprat och jag kan konstatera att jag är himla glad att ha en utbildning som inte innebär att det är flera hundra sökande på varje arbetstillfälle. Det verkar sinnessjukt jobbigt verkligen! Till våra djupa diskussioner lyssnade vi på Irlands bidrag till Eurovision på repeat. Kompensation liksom.

Sen cyklade vi hem i sommarregnet...

Katta och jag cyklade ner till centrum och fönstershoppade lite och käkade lunch. Eller ja, typ lunch i alla fall. Vi köpte en liter jordgubbar på torget som vi åt i solen på Fyllebänken, samtidigt som vi spanade på folk. Det blev årets första jordgubbar för mig, så underbart gott! Hej sommar liksom!

Dags att utöka träningen kanske?

En kompis frågade precis om vi inte kan anmäla oss till Tjejmilen i september. Tjejmilen. En mil. Hon tycker alltså på fullaste allvar att vi ska springa en hel jädra mil..! Jag tycker att de där tre minuterna man springer i början och slutet av ett gympapass är alldeles tillräckligt jobbiga. Frågan är alltså; hur fort kan man träna upp sig till att kunna springa en mil? Hinner man till september..? Jag har ju aldrig sprungit något lopp innan (förutom 60 meters-loppen man sprang på skoltävlingarna i mellanstadiet), men jag anser verkligen att man ska prova allt en gång (med vissa uppenbara undantag - jag är liksom inte för knark, mord eller SpinRock på Liseberg). Men ett lopp känns konstigt nog lite frestande på något perverst sätt...

Vart tog mars och april vägen..?

Idag blir det faktiskt lite skoltid. Det är dags för sista mötet med handledaren och att göra de allra sista finjusteringarna på c-uppsatsen. Innan den här dagen är slut ska Madde och jag alltså lämna in vårt examensarbete för examination. Det är ruggigt nära avslutningen på universitetsstudierna nu..!

Och där försvann möbel nummer tre

Kan meddela att fraktandet av bokhyllan gick alla tiders! (Kanske inte min förtjänst, killen som hämtade den tillbringade nog en hel del tid på gymmet och hade dessutom sin far med sig. Men jag var jätteduktig på att titta på!)

To be continued...

Jag har sinnessjuk träningsvärk i ryggen efter att ha tränat och burit en otymplig soffa nerför min smala helvetestrappa i stål, igår. Och jag vet att jag uppenbarligen har burit soffan på fel sätt när jag har ont i ryggen, man ska ju lyfta med knäääna..! Men ärligt talat, ont i ryggen kan jag leva med, det hade varit sjukt mycket jobbigare om jag hade snubblat i trappan och brutit nacken eller så. Så jag är rätt nöjd ändå! Idag kommer en kille och hämtar bokhyllan, ska bli spännande att se hur fraktandet går idag..!

Och ni som har burit en EXPEDIT-bokhylla, vet att den väger ungefär ett ton.

Tur att det är härligt väder så att man kan leva ute på dagarna..!

Har tillbringat förmiddagen på BMC och lyssnat på en disputation. Och blivit avskräckt från forskning för resten av livet. Jag fick ångest bara av att titta på spektaklet! Sitta alldeles ensam framför femtio pers och bli dissad och får frågor man inte kan svara på. Fy fasen! Fast det var en intressant avhandling!

Igår kväll la jag ut min soffa, bokhylla och mitt soffbord på Blocket, eftersom det snart är dags för flytt (och jag är ganska kraftigt trött på mina billiga studentmöbler). Jag fick svar nästan direkt av folk som ville köpa. Väldigt gött kan man tycka, men jag hade liksom inte väntat mig att det skulle gå så jädra fort! Nu får jag ha en himla massa prylar utspridda på golvet och bo i min säng i en månad. (Vilket i och för sig kan vara trevligt...)

Mitt nya hem. Har helt plötsligt åtta kuddar, en filt och en hund i sängen.

And off I go!

Det är riktigt superhärligt väder idag! Alltså har jag gjort absolut inget vettigt i huvudtaget, utan bara softat i solen och snackat skit. Nu är det utgång på g, älskar att man kan cykla iväg på fest utan att frysa arslet av sig! Så... hejdå!

En väldigt kort och olycklig garderobsstädning.

Jag fick för mig (efter att mamma ringde och påpekade att jag måste flytta om ungefär en månad) att jag skulle rensa garderoben, slänga en massa kläder som bara ligger och skräpar (och kläder som man använder fast man verkligen inte borde). Jag tänkte vara logisk och börja uppifrån och jobba mig neråt. Vilket resulterade i att jag över garderoben hittade en kasse full med gamla vhs-filmer i stil med Fucking Åmål och Sorority Boys. Varför?! Jag äger inte ens en video. Det slog mig efter att ha gjort detta makabra fynd ovanpå gardroben, var kommer man då att hitta i garderoben..? Denna tanke ledde till att jag blev akut jättetrött och fick gå och lägga mig på sängen och äta vindruvor.


Nu tar vi helg!

...Men eftersom det faktiskt trots allt bara är torsdag, så tänker jag ha en duktig-dag. Jag ska göra en massa sådana där tråkiga hemgrejer, som att tvätta och laga mat... Också ska jag träna. Och plocka bort några stygn på en kompis (fast det ska visserligen bli himla roligt!). Är sjukt sugen på en långpromenad också, kylan verkar ju ha insett att den har hamnat fel..!

Igår hade vi en väldigt lång dag i skolan med meningslösa case-diskussioner. För att väga upp för den alldeles för seriösa dagen, så kollade vi på tecknade Disney-filmer hela kvällen. Himla nice! Det var några år sedan man såg Snövit och de sju dvärgarna måste jag säga... (Inte så konstigt visserligen, det är verkligen en av de sämre Disney-filmerna. Tacka vet jag Den lilla sjöjungfrun och Aladdin - där snackar vi mästerverk!)

Det är maj nu juh..!

Gud, vad drygt det känns att det helt plötsligt ha gått tillbaka till att vara kallt och blött ute! Fast jag ska inte klaga, folk har ju tydligen haft snö och här är det ju i alla fall bara regn som kommer ner... Men satan vad kallt det är! På en dag gick man från att ha sommarklänning till att ha jeans, strumpor och tjocktröja. Jag hade ju hoppats på att man inte skulle behöva ta på sig jacka igen förrän i typ september. Men faktum är att jag har hört att det ska bli sol och värme igen lagom till helgen, och det tror jag stenhårt på!


Idag blir det dock en tidig kväll för mig...

Har haft en helt fantastisk Valborg-helg! Schysst väder och härliga människor! Precis som det ska vara. Okej, det regnade igår, men jag räknar det som schysst väder när man ändå bara vill sitta inne och kolla på film och vara bakfull. Det var som vanligt sinnessjukt mycket folk i Stadsparken på Valborg, och det är mer eller mindre omöjligt att hitta kompisarna när man väl har tappat bort dem (vilket man så klart gör så småningom), men jädrar vad nice det är! När vi hade tröttnat på folket köpte vi jätteglassar på Stortorget och satt i solen och göttade oss, innan vi gick hem och fixade till oss lite innan nästa fest (man är ju sådär fräsch efter en dag med parkhäng i solen). Resten av kvällen och natten blev det en härlig mix av lägenhetsfest och korridorsfester. Underbart roligt och jag har världens bästa kompisar (såklart)!:P

RSS 2.0