Ledig imorrn i alla fall...

Hemma efter en av de mest meningslösa skoldagarna på länge. Det hade lätt kunnat vara en halvdag istället! Men men, vi hann ju i alla fall med en hel del flum i basgruppen och det är ju alltid trevligt:)

Nu sitter jag mest och väntar på att tiden ska gå, stepup-pass om en timme. Känner mig inte så himla pepp, men vad fasen, hur ofta gör man det liksom..? Det är bara att asa sig dit, det brukar ju bli skoj när man väl är där!

Har en inte så upplyftande söndagseftermiddag framför mig...

Idag blir det sen lunch, har precis kommit hem efter en riktig långpromenad med Malin och hennes gulliga hund Story. Gud, vad skönt det var! Helt underbart väder ute! Dessutom var det evigheter sedan vi träffades, så det var på tiden nu.=) Resten av dagen är det plugg som gäller (wohoo...), och ingenting annat. Det här är sista dagen innan seminarierna så nu kan jag bara inte skjuta upp det längre! Fast jag skulle visserligen väldigt gärna vilja gå en runda och titta på julskyltningen, det är ju så mysigt..! Men nej nej, här ska pluggas för glatta livet...


Har man inget bättre för sig så...

Det är lördag och jag har precis kommit hem och duschat efter ett riktigt jobbigt afroapass. Jag har alltså varit och tränat på en lördag. En lördag! Det ni! Det tillhör inte det normala i min värld.=)

De har barn också

Såg nyss några bilder från min syssling och gamla klasskompis bröllop. Det är inte klokt att man har blivit så gammal att folk går och gifter sig! Kära nån. Jag känner mig inte alls så gammal, jag känner mig mer som att jag stannade nånstans i 19-årsåldern... Det är fascinerande att se hur ens barndomsvänner utvecklas och skaffar sig helt skilda liv, fantastiskt!

Man skulle kunna kalla det "en myskväll"...

Gud, vad drygt det är när det ösregnar ute! Man känner ju sig sådär sugen på att cykla nånstans... Blir alltså hemmakväll idag, trots att det är fredag och det borde finnas en massa roligare saker att ta sig för. Men sånt är livet. Kanske går det nån bra film på tv om inte annat..?

P.S. Min cykel och jag har blivit kompisar igen och han har lovat att inte göra om det. D.S.

Min fiende


Efter en galet dryg föreläsning i immunologi (inte jätteroligt ämne och definitivt ingen rolig föreläsare!), så skulle jag cykla hem igen. På något vänster missade jag cykeltrampan (gud, vilket underligt ord det är..!) och rev upp hälen. Inte så skönt. Två minuter senare när jag skulle stanna vid rödljusen fastnade jag med skosnöret, också i trampan, och ramlade. Bara sådär, från stillastående. Måste sett hemskt fånigt ut. Jag hann dock tänka: "fan, jag kommer ramla" och ta emot med händerna, så det resulterade bara i ett par blåmärken och smutsiga byxor. Och att jag blev lite rörd av en väldigt omtänksam kille som stannade och hjälpte mig. Nu överväger jag om jag verkligen vågar sätta mig på cykeln ikväll igen för att cykla och träna, eller om jag kan använda det här som en ursäkt för att slippa... Det verkar ju onekligen som om cykeltramporna har bestämt sig för att jävlas med mig idag.

Nya planer

Jag har beslutat mig för att lägga ridningen på is. Det blir helt enkelt för jäkla dyrt att betala så mycket pengar varje termin för att få rida. Det är superskoj, men jag missar så många gånger eftersom jag ofta är i Småland i början och slutet på varje termin. Dessutom händer det då och då att jag jobbar kväll på mina praktikplatser och då missar jag ännu mer. Alltså blir det inga mer ridlektioner efter jul. Det får vänta tills jag är färdigutbildad... Sorgligt, men sånt är livet. Fördelen är ju att jag inte är uppbokad varje onsdagkväll, onsdagen är ju trots allt lillördag.=)

En ny lärdom


Jag har verkligen aldrig varit något fan av doftljus, oftast tycker jag mest att man blir lätt illamående av dem. I helgen, när vi var på IKEA, hittade jag dock ljus med äppeldoft och de luktar jättegott! Friskt och mysigt. Inte alls så där läbbigt som typ vanilj gör. Jag är väldigt nöjd med mitt köp (speciellt som mamma betalade...)!=) Så nu kan jag sitta i höstmökret i Lund och lukta på mina äppelljus. Härligt!

En lagom seg eftermiddag



Idag har varit en ganska lugn dag, till skillnad från igår. Halvdag i skolan med seminarie om KOL och sen en jäkla massa tvättande. Har i väntan på tvätten kollat på Twilight, jag är förmodligen en av de sista i Sverige att se den, men nu jäklar... Riktigt bra faktiskt! Värd att spendera ett par timmar på i alla fall.=)

Igår däremot var en mer aktiv dag! Vi hade en riktig heldag på sjukhuset med föreläsningar om röntgen. Intressant, men en del av föreläsarna var helt klart inte vana vid att föreläsa och var tyvärr galet tråkiga..! Sedan snabbt hem, byta om och cykla i racerfart till Gerda för ett arfopass med min favoritinstruktör. Sen snabbt hem igen, laga mat, duscha, käka också kom M. Mycket trevligt! Det blev en sen kväll dock, så jag känner mig ganska sliten idag. Kollade på Ullared också, fascinerande att det är så många som tittar på skiten (och jag ska erkänna att det inte var första avsnittet jag såg igår heller), det är ett ganska tragiskt program tycker jag.

Vilat upp mig i skogen...

Är tillbaka i Lund efter några dagar hemma hos mamma och pappa i Småland. Har varit en riktigt mysig helg, lugn och skön. Mamma och jag åkte på utflykt i fredags till Älmhult och IKEA. Jag lyckades äntligen hitta en tavla som kommer att passa superbra vid mitt matbord! Också hade vi picknick vid en sjö (fråga mig inte var, mitt lokalsinne är inte att leka med...). Åh, vad jag älskar fikautflykter!=)
Jag fick också nöjet att träffa äldsta brodern och hans son i helgen. Så söt så det finns inte! Det blev, som vanligt när man är hemma, en massa god mat och fika med! Bland annat vinterns första julkorv, mmm! Plus en hel del härligt sällskapsspelande!=)

Nu ska jag nog bara ta det lugnt ikväll, imorgon är det dags att ta tag i skolan på allvar igen... 

Julens traditioner

Aladdin-chokladen fyller tydligen 70 år, så nu ska en ny smak in i asken. Därför måste en av de gamla skuffas ut. Snälla, låt det bli den vita! Den hör inte hemma bland all den goda chokladen, bort med skiten.

Ibland bara flyter det på

Hämtade ut läkemedelsberäkningstentan i eftermiddag. Och jag satte den! Alla rätt, så galet skönt! Nu har jag den gjord och jag ligger helt i fas. Jag måste ändå säga att jag är ganska nöjd med mina akademiska prestationer den här terminen, jag har klarat både förra kursens tentor och de båda omtentorna sedan förra terminen. Parallellt med praktiken och allt vad den innebar. Det kanske låter som att jag skryter (och det gör jag också...) men jag har jobbet på helt fantastiskt bra!=)

Obehagligt, men fascinerande.

Jag var precis med om en underlig upplevelse. Jag snöt mig (för jag är fortfarande förkyld..!) så det slog lock för örat, och jag blev tokyr. Jag har aldrig varit med om något liknande, helt sjukt! Hela rummet gungade, jag gick rätt in i badrumsskåpet och ramlade. Det släppte så klart igen så fort locket i örat försvann, men jäklar vad läskigt det var! Hädanefter ska jag snyta mig sittande.

Kan det bli en telefonkväll kanske..?

Sablar, vad det blåser ute! Hörde av en kompis i skolan idag att de har gått ut med stormvarning i Skåne. Spelar inte så stor roll för min del, så länge det går över tills imorgon, för då har jag nämligen tänkt åka hem till mor och far och hälsa på. Och stormar det då så vet vi alla vad som händer med tågen... Men just idag så får det blåsa och regna så mycket det vill (mer eller mindre). Skulle egentligen har ridit idag, men jag är så jäkla förkyld så jag hoppar faktiskt det. Jag har inte tid att vara sjuk ännu längre. Dessutom måste jag ju vara frisk i helgen så att jag kan gosa med min underbara lille brorson!=)
Det blir alltså en lugn kväll för min del; läsa (inte plugga!), titta på Grey's anatomy och bara kurera mig. Kunde varit skönt om det inte hade varit för att jag har sysslat med ungefär samma sak i tre kvällar nu... Nu har det övergått från att vara skönt slappt till att vara dödligt långtråkigt.

Dessa sabla val...

Jag fick pensionspapper på posten idag, där jag ska välja vem som ska förvalta min tjänstepension. Jag är 23, vad ska jag göra med dem???

Vi fick papper att fylla i i skolan också, det är nämligen dags att anmäla sig och lämna önskemål om praktikplats till våren. Fem veckor på vårdcentral, varav en inom mödravården, och fem veckor inom psyk. Kan bli spännande, men just nu känns det bara så jäkla skönt att inte ha praktik, utan bara gå i skolan.

Jag har varit sugen på kladdkaka i flera dagar, så nu när jag slutade vid lunch passade jag på att baka en. Fasen, vad gott det ska bli! Längtar redan till kvällen. Fast först ska jag gå och träna, kompensation liksom;)

Ibland måste man bara inte bry sig om vad andra tycker...=)

Det regnar ute. Alltså, det regnar verkligen ute. Inte så där att "jöstanes, vad det regnar. Det får nog bli regnkläder idag. (*käckt visslande*)", utan mer "helvetes jävlar, vad det regnar! Jag kommer att drunkna! Jag är för ung för att dö!".

Anyway, vad jag ville säga var att jag faktiskt masade mig iväg till afropasset och körde stenhårt! Efteråt var jag så himla imponerad av mig själv att jag var tvungen att berätta det för M. Han sa: "väldigt duktigt, Emelie". På ett sånt där sätt som egentligen betyder "Jeez, väntar du dig beröm efter ett träningspass, din himla soffpotatis?!". Men det låtsas jag inte om..! (bah!) För jag är så bra, lalalalala!

Det där med att få tummen ur...

Jag var verkligen helt och hållet inställd på att jag skulle ta tag i mitt liv nu när praktiken är över, och gå och träna i eftermiddag. Men det är fan inte lätt att hitta motivationen när det tokregnar och blåser ute. Jag borde absolut bege mig till Gerdahallen så jag kommer igång med mitt nya aktiva liv (hrm...) någon gång, men det regnar ju... Jag kommer bli så kall och blöt, också blåser det säkerligen motvind för det gör det alltid, också är det nästan mörkt ute, också är jag så trött efter terminens första skoldag och en massa andra hemska saker (your choice)... Fast å andra sidan är det höst, så det lär ju inte precis sluta regna och blåsa. Åh, vad jag saknar Katta, det är så mycket lättare att gå och träna när man har någon som pushar en! Hmm, undrar vad Sofia har för sig..?

Antiklimax

Åh, vad jag har sett fram emot en riktigt härlig fest med klasskompisarna för att fira att vi har klarat av tio veckor med praktik, seminarie, skolarbete, praktiskt prov och idag tenta! Istället får jag feber och får alldeles säkert tillbringa kvällen hemma i ensamhet. Fan, vad orättvist! Jag förtjänar en riktigt rolig kväll! Vi skulle ju dricka bubbel...

RSS 2.0