Nu beger jag mig...

Okej, det pissregnar ute. Fortsätter det såhär ikväll kan det hända att det blir vinkväll istället för utgång... Jaja, whatever, trevligt umgänge blir det i vilket fall som helst!:)

Långhelg!

Eftersom ungefär alla mina kompisar här också skriver uppsats, så får vi planera vår tid själv utan hänsyn till föreläsningar och sånt trams. Alltså blir det utgång ikväll! Lunds nation är planen, sen får vi väl se var vi faktiskt hamnar nånstans...

Imorgon blir det shopping i Malmö med tjejerna (inte alltför tidigt på morgonen dock) och på lördag blir det enorm födelsedagsfest. Ja, också har jag ju de där 15 vetenskapliga artiklarna jag ska läsa innan måndag med...

Tio veckors skrivande

Nu har jag och Madde kommit igång med c-uppsatsen! Vi har suttit hela dagen och letat vetenskapliga artiklar på diverse apjobbiga databaser. Och jävlar i min lilla låda vad tråkigt det är! Det kan vara så att vi inte har valt världens bästa ämne heller, för det finns inte artiklar i överflöd precis. Det här kommer att ta tid. Men ändå; sista kursen är igång!

Godmorgon!

Var på halvtidssittning med klassen igår på ÖG:s nation (halva terminen gjord!). Sjukt roligt och riktigt god mat! Det var evigheter sedan jag var på sittning. Denna gången var det hattema (alltså tema:hattar, inte hat...) som gällde och folk hade gått in helhjärtat för det som vanligt. Underbara klass! Det blev en jädra mix på drickat under kvällen, så jag mår sådär idag. Inte alls bra faktiskt. Men so what, det var värt det!:D Nu ska jag försöka ta mig ut och gå en liten runda i solen - den perfekta bakfyllekuren (kombinerat med chips, cola och pizza förstås)...

Nästa steg blir sommarklänningen! Typ.

Idag åkte jädrar i att vårjackan fram! Och mössan fick stanna hemma i sällskap med vinterstövlarna. Okej, det blåste lite (eller en hel del faktiskt) ute, men solen sken och det var flera plusgrader, så det kändes helt rätt! Och nu när jag äntligen har fått plocka fram min älskade skinnjacka, så vägrar jag ta på mig vinterjacka förrän december! (Fast om det skulle bli apkall vinter i typ oktober (igen!), så kan jag nog tänka mig att överväga en varmare jacka... Eller en flytt till varmare breddgrader.)

Äntligen!

Det har varit 15 grader och strålande sol i Lund idag. Som tur var så vaknade jag osannolikt tidigt (vem fan vaknar utvilad klockan åtta en sovmorgon?!), så jag hann med en liten promenad i förmiddags. Resten av dagen och kvällen försvann på praktiken. Hoppas verkligen på samma väder imorgon, för då är jag LEDIG!

Glada nyheter!

Fick precis veta att min bästa kompis hemifrån har fått jobb i vår hemstad, vilket innebär att vi från och med i sommar kommer att bo med bara några mil mellan oss. Det är så sjukt nice så det finns inte! (Eller det gör det ju så klart, uppenbarligen...) De senaste åren har vi träffats extremt lite, hon har bott i Stockholm och jag i Lund, och det är verkligen en himla massa mil däremellan..! Men nu ska vi umgås så det står härliga till! Sablar vilken härlig sommar vi har framför oss!:D

Det närmar sig

Sista veckan på sista praktiken ever (?)! Det känns helt underbart! Resten av våren är det c-uppsatsskrivande som gäller och sen är det över..! Blandade känslor, definitivt. Men nu är det sista terminen som student, så jag ska njuta massvis av Lundalivet och samla studentminnen på hög!:) Japp, det kommer bli awesome!

Jag tycker att det är vår nu! Typ.

När jag ser att största delen av Sverige har fått en massa snö igen, blir jag väldigt väldigt kär i Skåneland! Här må vara grått och disigt för tillfället, men här är i alla fall ingen himla snö..! Det lilla som kom igår är borta nu och här är inget annat än fukt på marken. Underbart!


En extra ledig dag!

Ledig från praktiken idag. Istället träffades jag och en klasskompis för att skriva ett arbete, som ska in på onsdag. När vi träffades imorse hade vi inte en aning om vad det sabla arbetet skulle innehålla, och jag anade en väldigt lång fredag... Men det visade sig att vi är så jävla awesome att vi efter drygt två timmar hade fått ihop sju sidor och var i det stora hela klara! Helg!

En opepp kväll

Jag har precis kommit hem efter ett kvällspasspraktiken. Det är superäckligt väder ute med snö, hagel, regn, blåst och hemsk kyla. Och eftersom det är snorhalt ute fick jag leda cykeln hem. Också ringer Katta och vill att jag ska följa med på fest med LTH:arna. Ehh... Jag är iskall, dyblöt och galet trött. Så - nej tack, vännen, jag vill inte följa med på fest..! (Faktum är att jag helst inte vill gå utanför min dörr förrän våren är här på riktigt.)

Dagens lärdom

När Katta och jag kollade på premiäravsnittet av Grey's Anatomy igår kväll fick jag frågan vad är en mjälte gör. Jag är färdig sjuksköterska till sommaren och jag kunde verkligen inte för mitt liv komma på vad vad mjälten fyller för funktion! Vad fan har man den till? Det enda man hör om mjälten är att den kan gå sönder. Och det känns ju inte som att det är dess enda uppgift... Meningsfullt organ liksom. 

(Jag har såklart kollat upp det nu, som den kunskapskåta människa jag är, och kan berätta att mjälten fungerar som ett filter för blodet och deltar även i produktionen av antikroppar. Nu kommer jag aldrig att glömma det igen.)

"Vet du om att du har två näsor?"

Jag gör praktik på barnsjukhuset nu i några veckor. Det är en lite annorlunda upplevelse, kombinationen små barn och lugnande medicin kan bli ganska spännande... Hehe...

Hemlängtan...Eller va?!

Det har hänt något konstigt med mig. Jag börjar längta hem till Småland. Alltså längta hem på riktigt - för att bo liksom. Hur sjukt är det?! Jag har längtat bort från småstaden hemma sedan gymnasiet ungefär och nu helt plötsligt vill jag tillbaka. Börjar jag bli gammal, eller vad fan är det som händer..?! Det måste vara någon konstig (övergående) fas jag går igenom, som puberteten typ.

Hemmahemma.

Rekommenderas!

Det blev alltså ingen fest igår... Istället blev det en kväll på bion. Jag och en kompis kollade på True Grit, sjukt bra film faktiskt! Jag trodde den skulle vara mycket tyngre än vad den var, vi skrattade högt flera gånger. Den är en av de där filmerna som man faktiskt skulle kunna tänka sig att köpa. Nån gång i framtiden när man har lön... Så det blev alltså en bra kväll i alla fall! (Och framför allt är det ju himla nice att slippa bakfyllan idag..!)

Det är ju helg för bövelen!

Det är lördag, jag är student i Lund och är sjukt festsugen! Bra förutsättningar, om det inte vore för att ingen annan vill partaja... "Måste plugga", "det är Melodifestivalen juh", "är sjuk", "är i Norrland" o.s.v. WTF liksom, vad är det för jäkla ursäkter?! Ta med en flaska vin och kom hit genast..!


RSS 2.0