Hej, jag heter Emelie och jag älskar fika.

Snart ska jag iväg till Helene, hon bjussar nämligen på äppelpaj ikväll! Detta berättade hon redan i lördags, fatta att jag har gått runt och längtat mig fördärvad efter äppelpaj..! Jag har liksom räknat ner timmarna. Men nu jäklar är det snart dags! ÄNTLIGEN! Jag värmer upp med kanelbulle och bonnakringla.

Lite hybris såhär på kvällskvisten

Alltså ibland blir man bara så himla nöjd med sig själv! Det är terminens första dag och jag har redan kört ett hårt step up-pass på Gerda. Så jävla bra!

Nu blir det strax häng med Katta framför Seven. Kan alltså ha en orolig natt framför mig.

En göttig start på den nya terminen

Puh, jag överlevde första skoldagen! Och det var till och med rättså skönt att komma tillbaka till vardagen igen. Jag gillar skolan (numera). Efteråt hörde en gammal korrekompis av sig, en utbytesstudent från Japan som numera pluggar i Malmö. Han ville träffas och ge mig en present han hade köpt när han var hemma i Asien i somras, så vi gick och fikade och snackade skit. Mycket trevligt! Väldigt sött att han tänkte på mig där borta, tajta är vi inte..! Ärligt talat så vet jag fortfarande inte ens vad han heter, vi kallade honom alltid för Joel, det påminner i alla fall lite om hans riktiga namn (som ingen uppfattade)... Äh, vad är ett namn, han är himla trevlig i alla fall!

Here we go again...

Okej, första skoldagen. Det blir mjukstart med enbart en eftermiddagsföreläsning och det är jag ytterst tacksam för! För tillfället känner jag mig inte så pepp på plugg, men det brukar vända snabbt så jag hoppas det gör det även denna gången...

Nu ska jag bara göra mig anständig innan det blir en cykeltur bort till Gerdahallen för inköp av nytt tränigskort. Chansen är ju faktiskt större att jag tar mig dit igen om jag redan har ett kort...

Tillbaka i studentlivet

Idag blir det fortsatt röj i lägenheten, alltså röj som i brutal utrensning inte hårt festande... Efter att ha sett en kompis flytta i somras fick jag ganska mycket panik när jag insåg hur mycket skit man snabbt kan samla på sig. Därför är jag nu i full gång med hänsynslöst kasserande! Här ryker allt som inte har använts den senaste veckan (typ)..! Och jag sköter mig rätt bra också, inga sentimentala drawbacks än så länge. (Peppar peppar...)

Mamma och pappa skjutsade ner mig till Lund igår och hjälpte mig med en välbehövlig grovrengöring av lägenheten. När de hade åkt igen hann jag inte så mycket mer än en runda på Willys för nödvändigheter, innan Katta ringde och meddelade att det var kräftskiva på gång. Fest igår alltså. Vilket innebär att dagens städorgie är än mer imponerande! Nöjd! :)

Inne i återhämtningsfasen

Jädrar vilken helg! Det var partaj på stan, så fredag och lördag var det fest från eftermiddag till sen natt/tidig morgon. Mycket trevligt och händelserikt, men jag ligger back i sömn en salig massa. Fast det får det vara värt! Det var himla skoj i alla fall! Och ganska pinsamt då och då.

Bästa fortskaffningsmedlet ever..!

Bildkälla
Vilken himla mysig sommarkväll jag hade igår! Tog cykeln ut i skogen till en barndomsvän som jag knappt har hunnit träffa alls i sommar, sedan cyklade vi vidare för att våldgästa barndomsvän nummer 2. Henne har jag inte träffat på eeevigheter (alltså jag menar verkligen evigheter; hon har hunnit köpa hus och hund, gifta sig och bli väldans gravid sen sist vi sågs), så det var supertrevligt! Hon bjussade dessutom på te och hembakade kakor. Cykelturen hem blev lite av en utmaning dock, det är svårt och ganska läskigt att cykla på skogsvägar när det är tokmörkt ute (speciellt när sällskapet har en hang up på spökhistorier)... Dessutom var det svinkallt! Värst var de sista fem kilometerna när jag hade lämpat av vännen och skulle ta mig hem själv. Jag trampade på fort som fan och skrålade slumpartade sånger för full hals (måste ju skrämma bort alla hemska djur och spöken och älvor och annat läbbigt som vi alla vet finns i skogen på natten). Det gick i alla fall bra, jag lever fortfarande och körde bara nästan över en hare.

Och jag ångrar ingenting!

Idag tog mamma och jag en tripp till "storstan" för lite oseriös shopping och för att lämpa över min kassa dator till brorsan, så att han eventuellt kan fixa den med sina datasuperkrafter. Ett par timmar senare kom jag hem med tre väskor. Alltså, jag råkar vara lite svag för väskor, men jag är faktiskt egentligen ingen shopaholic... Jag behövde verkligen de här tre väskorna! En handväska (min favorit har gått väldans mycket sönder i fodret så stoppningen ramlar ut, och det ser så himla vidrigt ut), en ryggsäck/dataväska (dragkedjan på min ryggsäck har inte fungerat vettigt på typ flera år och det blev ett stort hål i min dataväska i våras) och en skolväska (okej, det kanske jag redan har en, men den här var verkligen jättefin..!).
Jag köpte i alla fall inga skor.

Det regnar i alla fall inte

Ikväll ska jag käka med ett par kompisar, gå på modevisning och ta en öl (eller i mitt fall cider) på puben. Problemet just nu är klädvalet. Inte för att det är modevisning och jag skulle känna ett behov av att har fräna kläder, utan för att det är konstigt väder. Det är mulet, fast ändå lite solsken ibland, blåsigt och typ 21 grader. Med andra ord lite för varmt för leggings, men lite för kallt med klänning. Det är ju trots allt sommar så jag är sjukt osugen på att dra på mig något annat i huvudtaget än en klänning (skulle möjligtvis vara ett par shorts då), men å andra sidan är det verkligen ingen höjdare att sitta och huttra hela kvällen heller. Här snackar vi beslutsångest på hög nivå! Sabla järnspikar.

Satans j*vla skit o.s.v.

Min dator är paj. Tokpaj. Troligtvis en kraschad hårddisk, vilket skulle innebära att jag behöver investera i en ny dator. Precis vad jag är supersugen att lägga mina surt förvärvade sommarjobbsslantar på... NOT! Tur att jag bor hemma för tillfället, så att jag kan snylta på päronens dator.

Impulsaktivitet

Igår hann jag knappt komma innanför dörren efter jobbet innan Camilla ringde och sa: "vi hämtar upp dig om fem minuter, vi ska på bio". Okej fine, jag har inget bättre för mig (det skulle vara att ta en välbehövlig dusch efter jobbet då, men what the heck)... Det blev alltså bio igår, Trollkarlens lärling. Riktigt rolig faktiskt! Dessutom är det ju alltid trevligt att umgås med vänner!:) Idag blir det nog hemmakväll dock, brorsan kommer hit nämligen, så jag skulle tippa på att det vankas familjehäng.

Är det bara jag som är dum i huvudet eller?

Jag brukar avsluta mina måltider på jobbet med ett tuggummi (känns lite fräschare liksom). Ganska ofta händer det att man ska köra runt med någon patient i rullstol samtidigt som man tuggar tuggummi. Detta är ju helt okej så klart, så pass mycket simultankapacitet har till och med jag. Det jobbiga är att det enda jag kan tänka på under tiden är att jag kommer att tappa mitt kletiga tuggummi i den stackars sjuklingens hår. Vilket resulterar i att jag blir skitnervös och inte vågar öppna munnen för att prata, utan försöker besvara frågor genom ihopbitna tänder. Hur förtroendeingivande är det på en skala..?

Kommer ni ihåg Kullamannen på tv?

Okej, idag är min allra sista dag innan de två sista veckorna med sommarjobb sätter igång. Imorgon är det på att igen... Det tar emot något att ställa alarmet på 5.40 måste jag säga. Hujedamej.

Idag har jag varit i (på?) Kullaberg med mamma och pappa (så mycket som jag har hängt med mor och far denna sommaren har jag nog inte gjort sen jag kom in i puberteten)... Det var himla trevligt! Vi klättrade omkring på klipporna och ångrade morgonens skoval (nästa gång det är klippklättring på g är det gympadojjor som gäller, inte ballerinaskor). Där är i alla fall väldans vackert!


Förberedelser


Det här har jag sysslat med idag. Eller ja, det blev en timme eller så i skogen. Löjligt mycket blåbär och typ lika många getingar. Och knott. Så värt varenda bett! Jäklar, vad jag ska käka blåbär med vaniljglass i höst!

En viss art av tanter

Var nere i affären och skulle handla pålägg. På väg mot kassan hamnar jag bakom en tant, som börja halvspringa för att säkert hinna före mig och min ynkliga skinka (syftar på pålägget alltså). Bara det är ju irriterande eftersom jag vet att det går sjukt mycket fortare för mig att betala än för henne. När tanten sen dessutom ska betala med olika plånböcker, ha olika kvitton och även köpa såna där tipslappar, då jäklar blir man frustrerad! Varför gjorde hon så?! Det är sånt typiskt personlighetsdrag bland gamla tanter. Pust.

En helt vanlig lördag...

Igår hörni, då hade jag en jädrar i att lajbans dag! Vi var helvilda mamma och jag!

Vi åkte på 1600-talsmarknad i skogen utanför Lönsboda! Helt galet juh..!

Där såldes alla möjliga hemmagjorda saker, jättegod (tror jag) sylt till exempel.


Efter en stund blev vi fikasugna, så mamma bjussade på kaffe som kokades över öppen eld och en hembakad kringla. Mycket smarrigt! (Tills man började känna smaken av kaffesumpen...)


En del hade verkligen gått in för 1600-talskänslan. Tur att en av de tre musketörerna tog tillfånga den läskiga danska häxan innan hon hann spetsa någon på sin krokiga pinne.

Japp, det var en eftermiddag som hette duga det! (Faktiskt så var det riktigt mysigt, jag är ju en sån töntig sucker för dagsutflykter.)

RSS 2.0