En väldigt trevlig kväll på Kalmars Nation!

Jag har sovit två timmar sedan kvart i sex igår morse. Hoppas fan jag får en snäll häst på ridningen ikväll.

Så gott som färdigutbildad...;)

Idag har jag tagit blodprov för första gången! Visserligen bara på Tim, en av sjuksköterskorna (sjukskötarna?), men ändå! Och det gick hyfsat bra faktiskt, måste jag säga.=) Nästa steg är PVK...

Kvällen verkar bli lugn, ingenting inplanerat. Skittråkigt faktiskt. Fast å andra sidan har jag en del sömn att ta igen... Det har blivit en hel del sena kvällar den senaste tiden. Det blev en rätt lång kväll igår också, jag stannade kvar i stallet några timmar med några av tjejerna från min ridgrupp efteråt. Bara pratade, fikade och hade det allmänt mysigt. Men som sagt, en lång kväll. Kanske skulle försöka ta mig i säng i någorlunda tid ikväll. Om det inte dyker upp något roligare vill säga...=)

Ett härligt gäng



Fan, vad bra How I met your mother är! Undrar hur många vi är som har fastnat framför det? Jag kan med säkerhet säga att Barney i alla fall är en idol bland mina gamla korridorare... Och jag är böjd att hålla med dem.=)

Vad göra?

Wohoo! Första lediga dagen på fem dar (fast jag jobbar imorgon igen..)! Jag ska spendera den på biomedicinplugg och förhoppningsvis hänga lite med M också. Madde och jag hade myskväll igår, med hämtmat och slappe-tv. Väldigt skönt!=) Jag ska hem till Småland i helgen, ha avskedskalas för brorsan innan han sticker till Taiwan, så nu kommer jag inte att träffa min kära inneboende förrän nästa vecka. Vi har helt olika scheman denna veckan, så vi är aldrig hemma samtidigt. Trist, jag har ju liksom vant mig vid att ha henne här. Men, men, jag ska nog lyckas fördriva tiden på ett eller annat sätt...=)

Det är riktigt skitväder ute idag! Jag hade ju räknat med att kunna vara ute i solen en massa idag, det har ju varit hur varmt som helst den senaste veckan, men det kan jag ju glömma. Fast det blir säkert jättefint till helgen när jag är ledig tre dagar..! Alldeles säkert.

Slöseri

Fortfarande astrött, trots att jag var duktig och stod emot frestelserna igår och bara stannade hemma och tog det lugnt. Nu i efterhand kan man ju fundera på hur klokt det egentligen var, eftersom jag lik förbannat inte känner mig det minsta pigg. Så nu har jag förlorat en hel lördagskväll helt i onödan..! Suck. Jag "jobbar" kväll idag tyvärr, det är så sjukt mycket skönare att vara ledig på kvällen än förmiddagen. Men sånt är livet. Och jag fick ju i alla fall sovmorgon.

Om man kanske skulle ta sig samman och gå ut en runda i det fina vädret..?

Om man ändå vore ledig...

Gud, vad trött jag är idag! Det är helt sjukt! Jag sov max två timmar inatt, jag har verkligen problem med att varva ner efter att jag jobbar kväll och sen morgon dagen efter. Huvudet är bara fyllt av sprutor och injektioner och mediciner och dropp och så vidare och så vidare... Vad jag skulle behöva är att gå och lägga mig vid nio ikväll och sova typ tolv timmar, men fet chans att det kommer att hända. Det är ju trots allt lördag, folk vill ju hitta på saker, och jag har svårt att säga nej till roliga erbjudanden. Såklart.=) Men vad fan, sova kan man göra när man är gammal...

Studentekonomi

Fan, vad jag behöver rensa ut i min garderob. Den är så full av uppslitna hemska kläder att det är helt sjukt. Problemet är att man drar sig för att slänga en massa, eftersom man inte har råd att köpa nytt. Det blir en ständig upprepning av: "njae, jag kan nog säkert använda den någon mer gång, hemma liksom. Eller så. Det är nog bäst att den får ligga kvar lite till, jag kan ju alltid slänga den nästa gång jag rensar... Kanske."

Ibland överraskar man till och med sig själv...=)

Jag kan inte fatta att jag faktiskt gick på afropasset idag! Utan att Katta är här och pushar på mig! Och trots att jag har träningsvärk i varenda jävla muskel sedan ridningen igår. Helt fantastiskt! Fan, vad jag är stolt. Fast nu blir det en lugn kväll, har ingenting inplanerat. Känns lite konstigt. Madde är inte ens här och underhåller mig... Vad göra?

En ledig dag

Planer för dagen:
långpromenad med Malin och hennes gosiga hund,
fixa träningskort på Gerda,
Jurassic Park-maraton med M,
plugga biomedicin
och tvätta.

Det här ska nog gå bra.

Någon som vill leka?

Jag har tappat min förmåga att ta det lugnt i ensamhet. Jag blir väldans rastlös.

En spännande dag på praktiken

                                       

Jag fick förresten titta på en operation idag. De opererade bort en cancertumör i matstrupen på en patient. Jättecoolt att se! (Och lite äckligt.) Fast det var sjukt jobbigt att bara stå rakt upp och ner i flera timmar och titta! Man fick mäktigt ont i ryggen. Och jag kollade inte ens på halva operationen, den skulle hålla på i nästan tolv timmar. Orka. Men jäklar, vilket fascinerande jobb kirurgerna har! 

Återhämtningsfas

Hemma från praktiken och ledig i två dagar! Fan, vad gott! Det kan jag behöva. Jag är fortfarande rätt slö efter lördagen, trots att vi typ bara slappade hela gårdagen. Film, pizza och barnprogram...=) Det var en intensiv fest om man säger så... Och jäkligt rolig!=P Mycket folk överallt och det var väldigt trevligt att träffa de gamla korridorarna igen, det var ett tag sen nu. Sista gången jag träffade Katta också innan februari. Sorgligt. Hoppas den här terminen går fort. Jag får se till att hålla mig sysselsatt så går tiden fort, och det brukar ju inte vara några problem här..!;)  


Fast-forward, please..!

Sitter och slösurfar på datorn och lyssnar på partymusik, det är inte så pluggeffektivt. Kväll på praktiken idag, halv två till halv tio, sen ska jag hem och bara sova. Jag kan ju göra ett försök att åtminstone vara utvilad på tentan imorgon, nu när plugget har varit som det har... Sen är det fest som gäller, jag och Katta är så galet pepp! Fan, vad kul vi ska ha! Risken är nog dock rätt stor att det blir sjukt trångt i min lilla etta, jag har inte riktigt koll på hur många som kommer, men det verkar bli en del... Jaja, the more the merrier!=P Och vi drar ju vidare till korridorsfest sen, så det ordnar sig! Om bara denna dagen kunde ta slut snart...

Äntligen en vanlig onsdagkväll!

Hemma från praktiken och ledig imorgon. Gött!=) Fast jag har haft en rolig dag på praktiken, jag har fått testa på en hel del. Också fick jag hänga med och se en gastroskopi, fascinerande! Alltid roligare ju mer man får göra. Dessutom skulle min handledare kolla upp om jag kunde få följa med på operation nästa vecka, hoppas hoppas..!

Ikväll har jag terminens första ridlektion, ska bli jätteskoj! Jag har saknat det i sommar. En ridtur på hela sommaren räcker inte långt, fast det var en väldigt mysig tur.=) På tal om det så var det rätt länge sen jag träffade Malin nu, undrar om hon är sugen på fest i helgen..? Hmm...

Lite planer för veckan

Jag fick gå hem nästan två timmar tidigare från praktiken idag, för de skulle ha avdelningsmöte och tyckte inte att det var så meningsfullt för mig att vara med på. Det tackar jag för! När jag kom hem hade Madde dessutom lagat kycklingsallad, som såg helt fantastiskt god ut och räckte till mig med, så då slipper jag laga mat idag. Härligt! Eftersom hon jobbar kväll idag, så har jag lägenheten för mig själv, så nu ska här fan pluggas järnet..! 

Ringde och pratade med Katta igår kväll, och hon berättade att hon kommer ner till Lund imorgon och stannar resten av veckan. Avskedsfest på lördag alltså! Ska bli så himla roligt att träffas i några dagar igen, vi har ju inte träffats på hela sommaren! Fan, vad kul vi ska ha!=P

En lugn kväll



Igår kväll kollade jag på Jurassic Park med en kompis. På VHS. Det händer inte ofta...=) Men den är faktiskt riktigt bra (Jurassic Park alltså, inte VHS:n), fast den är så gammal! Det var väldigt trevligt, skönt att bara ta det lugnt eftersom jag har praktik idag och man vill gärna vara hyfsat pigg då. Det har blivit extremt dåligt med pluggandet denna helgen, så nu är det psykplugg som gäller varenda ledig stund tills lördag..! Wohoo.

Söndag

Tolv timmars ostörd sömn och jag är redo för en ny dag. Gött!

Det går sådär med pluggandet

Har tittat på de två första avsnitten av det nya Beverly Hills 90210, och kan konstatera att det här kan bli beroendeframkallande. Tur att det bara har kommit en säsong...

Dagen efter


Riktigt skoj fest igår (såklart)! Korridorsfester is the shit!=P Det var ingen stor fest, bara de som bor där och typ fem pers till, men det spelade ingen roll, det var asroligt ändå. Jag är alldeles för trött för att orka tentaplugga idag dock... Fast det får det vara värt, det är ju en dag imorgon med...=)

Nu är det dags för lite chips (rester sedan min och Maddes filmkväll i torsdags) och en film. Nice!=)

Brist på sömn...

Jäklar, vad trött jag är! Det har varit så många nya intryck från praktiken de senaste dagarna, så jag har inte kunnat sova på nätterna. Också är det korridorsfest ikväll, så det blir inget sova av inatt heller... Hur ska det här gå? Tur att man är ung...=)
Madde åker hem till sitt i Halmstad ikväll och kommer inte tillbaka förrän måndag, så nu får jag klara mig själv i helgen. Med tanke på att jag har en tenta nästa vecka som jag bara måste plugga till nu, så är det nog lika bra. 

Brorsan har fått ett nytt skov och lagts in på sjukhus (igen!). Stackarn! Pratade med honom igår och han trodde att han i alla fall skulle få åka hem efter helgen, så det var inte lika illa som det har varit innan. Alltid något. Fast man tänker ju på honom.

Nähä, Systemet nästa..!;)


På väg till USiL...

Nu börjar jag göra mig redo för min första dag på praktiken. Spännande! Fast gud, vad jobbigt det kommer att kännas med så långa dagar på sjukhuset och sen hem och plugga efter det. Det blir tunga tio veckor. Men det ska nog gå bra!=)

Ikväll kommer Madde också, hon ska bo hos mig till och från under praktiken. Undrar hur det ska gå..?=) Det blir nog skoj, vi funkar bra ihop! Jag har aldrig haft en inneboende innan, men jag har ju faktiskt bott i korridor i typ ett och ett halvt år, så det blir nog inga problem. Lite spänning i vardagen bara...=)

Vänskap

                                  

Pratade precis med Katta i telefon. Fan, vad jag kommer att sakna henne denna terminen! Det är ju jätteskoj för henne att åka iväg och plugga utomlands, men det är inte alls lika roligt för mig. Vem ska jag nu festa med (på det där alldeles speciella sättet)? Och vem ska jag snacka skit med i timmar var och varannan dag? Vem ska jag sitta och skratta åt alla pinsamma detaljer som man inte berättar för någon annan (förutom en...=)) med? Åh, kan det inte bli vår snart! Snyft.

Och min fantastiska tur fortsätter...

Det blev en väldigt givande introduktion idag. Not. Jag väntade i över en halvtimme där vi skulle träffas, men handledaren dök aldrig upp. Jag frågade efter henne i receptionen, frågade efter henne på avdelningen där jag ska praktisera och jag smög mig in på ställen där jag inte hörde hemma för att leta efter henne. Ingen visste var hon var. Till slut gav jag upp och cyklade hem. Har ringt telefonnumret som jag fått av henne (fel nummer visade det sig) också har jag ringt en sekreterare, som sa att hon skulle höra av sig när hon hade fått tag på handledaren. Det var en timme sen. Det är precis så jag vill spendera min eftermiddag..!   


Allt känns kaotiskt

Idag är det introduktion på praktiken. Spännande! Och lite nervöst. Igår var det skola hela dagen, bara en massa tråkig information och avslutning med diagnostiskt prov i läkemedelsräkning (som btw, gick skit).

När jag kom tillbaka till Lund i lördags låg det räkningar på en sisådär 2600 spänn och väntade på mig. Yey..! Fan, vad jag är fattig. Dessutom kraschade min mobil senare under kvällen (och det var inte på grund av festen), så nu måste jag alltså köpa en ny sån också. Precis så jag vill börja min termin, med en ekonomisk undergång. Jaja, jag hade i alla fall kul på festen!=)

RSS 2.0