Vilket jobb alltså!

Min första dag på psykpraktiken gjord! Eller ja, halvdag i alla fall. Den var rätt speciell måste jag säga, inte någonting som de tidigare praktikerna. Började dagen med nästan en timmes tedrickande (hade mycket hellre haft en timmes sovmorgon faktiskt...), sen hade jag, min handledare och en vårdare ett samtal om tvättmaskiner (...) med en patient en stund, sen visade de mig runt på avdelningen också läste vi tidningar. En promenad med patienten (japp, vi hade en patient..!) och sen avslutade jag min arbetsdag med att spela kinaschack. Så det är alltså det går till på en avdelning för narkotikamissbrukare! Jag hoppas på lite mer sysselsättning i fortsättningen. Visst, det känns ju väldans soft att läsa VeckoRevyn och spela sällskapsspel på arbetstid, men det är lite för lugnt för min smak. Men som sagt, det var ju bara första dagen... Och när jag tänker efter så hade det ju egentligen inte varit helt fel att testa att tillverka glassmycken och måla kaffemuggar. Och det var faktiskt rätt länge sen jag spelade pingis och foosball också... Mm, det blir nog rätt bra ändå..!:)

The more the merrier!

Tillbaka i skolan för en dag, imorgon kör praktiken igång. Det kommer att bli en pärs att ta sig dit, nästan 6 km att cykla. Vilket i och för sig är helt okej dit, men det känns sådär kul när man ska hem igen och det är uppförsbacke hela vägen. Nackdelen med Lund... Men det ska nog gå med lite vilja! Om inte annat lär jag ju ha förbättrat min kondition avsevärt efter de här fem veckorna..!

Håller på att tvätta nu, börjar få ont om rena kläder... Efter det ska jag på mysig långpromenad med Katta och sen blir det filmkväll med Up. Lånade den av Madde, så nu har jag tvingat hit Katta att kolla med mig:) Alltid roligare med sällskap!

Kollar på "Arn"

Jahapp, då var den här dagen nästan slut... Skönt att jag var ute på en långromenad tidigare, så har jag gjort något vettigt i alla fall. En helt sinnessjukt lat dag! (Som jag behövde btw!)

I min ensamhet...

Ledig idag alltså. Sjukt skönt med sovmorgon, men nu vet jag inte vad jag ska hitta på... Vad gör man när man är den enda som är ledig liksom..?

Slappedag


Sitter och kollar på bakfyllefilm, Kill Bill 1. Jag har haft den hemma hur länge som helst, men det har inte blivit av att jag har kollat. Nu har jag snart gjort det, och det är inget jag tänker göra om... Det är nog en av de grisigaste filmerna jag sett (alldeles för jävla lång dessutom!), inte min grej alls. Definitivt inte min grej.

Reunion:)

Blev en riktigt lyckad festkväll igår! Förfest med ett gäng kompisar som jag inte har träffat på nästan ett år, mycket trevligt! Sedan gick vi vidare till en korridorsfest, i den minsta korridoren jag någonsin sett! Så sött:) Också väldigt roligt, mycket dans och skitsnack:) Avslutade kvällen med fyllekäk på Mårtsenstorget. Som sagt jätteskoj kväll, men idag mår jag som jag förtjänar, om man säger så... Men det är inget en påse chips och CocaCola inte kan råda bot på...;)

Laddar inför nästa...;)

Vi hade en riktigt trevlig kväll igår! God mat, roligt spex och sen utekväll på Helsingkronas. Jag är ganska trött idag måste jag säga, men det var det värt!:) Lutar åt att det blir fest ikväll med, men vi får väl se... Jag är inte så himla bra på att planera, jag tar det som det kommer liksom. Det brukar bli roligast då:P Just nu tänker jag i alla fall bara ta det lugnt och kanske kolla på en film eller så...

Nu är våren här på riktigt!:P


Kursen avslutad och brorsan uppvaknad och vid gott mod! Jag har en härlig helg framför mig! Igår kväll var jag på tjejmiddag hos Helene, med påskpyssel och påskmat. Jättemysigt!:) Idag har jag strosat runt på stan en stund, shoppade ett par tunikor och bara njöt av det underbara vårvädret! Ikväll blir det middag på Italia, kolla på Toddyspexarna och nationsfesta. Vi ska ha så jäkla skoj!:P Känns som att det var ett tag sen nu man hittade på något riktigt roligt, så det här ska bli hur härligt som helst!
Igår ringde jag till min handledare på praktiken som börjar nästa vecka, för att kolla när jag skulle komma på måndag. Det visade sig att de skulle ha nån personaldag typ, och på tisdag har vi introduktionsdag i skolan, så jag behöver inte börja förrän på onsdag. Känns riktigt soft! Jag kan behöva ha måndagen till att bara slappa och göra ingenting... Japp, just nu känns allting väldigt bra!:)

Bara en massa nervositet

Just nu går jag och väntar på att få det sabla kompletteringsseminariet överstökat. Bara några timmar kvar nu, det här kan gå hur som helst. Känner mig ruggigt ofokuserad, har tankarna på helt annat håll just nu... Brorsan opereras idag, så jag har något svårt att koncentrera mig på pedagogiska teorier och modeller för tillfället. Men det ska gå bra, båda oss två!

En dag kvar...

Grupparbetet redovisat och färdigt! Fy fan, vad gött! Nu är det min egna rapport som gäller resten av kvällen... Imorgon ska jag komplettera det jäkla seminariet jag missade när jag låg hemma och vinterkräktes. Men sen! Sen ska jag inte öppna en enda skolbok på tre dagar! Den sabla Lärande-boken ska säljas, så fort det bara är möjligt! Inte en chans att den ska få stå i min bokhylla och ta upp plats, när jag kan ha typ...luft där istället!

Studentlivet i ett nötskal...;)


Nu har jag varit hos cykelfixarna och lämnat in min gamla trotjänare. De skrattade lite åt honom (min cykel är en hane...), för att kedjan var så rostig att den var oböjbar. Det går inte att cykla med en oböjbar kedja. Dessutom var dreven (det är de där grejerna med taggar på som kedjan sitter fast på, lärde jag mig) också kassa. Efter lite pillande kom de fram till att jag nog behöver byta ut alltihop, växelsnörerna (kan möjligtvis heta något annat) också. Väldigt trevliga cykelfixare och jag ska få hämta cykeln redan på onsdag, men det kommer att tära hårt på min budget. Dessutom sprack min dataväska idag, men eftersom jag hellre har en cykel än en dataväska, så kommer jag i fortsättningen att bära min laptop i en Willys-kasse...

Tungt just nu

Shit, vad den här veckan känns sjukt jobbig! Jag har en rapport som ska in, två feed back ska skrivas (en själv och en i grupp), vi ska göra en poster och hålla i en undervisning i grupp också ska jag ska göra en egen redovisning. Jag ligger efter så det står häliga till! Dessutom måste jag bara få min cykel fixad, jag har inte tid att hålla på att promenera överallt (förutom då att det är aptråkigt)..! Fast när allt det här är gjort är kursen slut och vi är hellediga fredag-söndag. Jäklar, vad skönt det ska bli!

Jag är en hurtig isglass...

Bild från www.gb.se
Gjorde precis GB:s personlighetstest: "Vilken av GB:s nya glassar är du?". Resultat: "Du är Solero Pineapple! Du är hälsan själv! Fritiden går åt på gymmet och den perfekta söndagen startar med en fruktsallad och yoga - helst utomhus". Hahaha! Eller hur! Det stämde ju verkligen jättebra (ironisk i mängder!)... Sådär kan jag garantera att jag aldrig någonsin har startat en söndag (eller någon annan dag i veckan heller för den delen) och jag tvivlar starkt på att jag någonsim kommer att göra det heller.:-) Jag har provat yoga en gång och jag kunde inte sluta fnittra under hela passet, inte min grej helt klart.

Måste få saker gjorda...


Igår kväll tog jag paus i pluggandet också kom Katta hit. Vi lagade tacos och kollade på Harry Potter and the Half-Blood Prince och Askungen. Väldigt trevligt! Det är så skönt att bara sitta och slappa och snacka skit ibland. Fast nästa helg får det nog bli fest, det var alldeles för länge sen nu! Förutsatt att jag ser normal ut igen...

Idag är det fortsättning följer på rapportskrivandet och träning som gäller. Också lite tråkiga hushållssysslor.

Plugghelg

Jag är riktigt sugen på en rolig fest nu! Dock har jag inga som helst planer på att visa mig bland folk mer än nödvändigt så länge jag ser ut såhär i fejjan... Impetigo är skit. Jag har förvisso en rapport som jag verkligen skulle behöva skriva i helgen, så på så sätt är det ju rätt bra tajming ändå. Och jag har "fått" en antibiotikasalva av läkaren idag, så jag håller tummarna för att det har försvunnit till nästa helg i alla fall.
Nu ska jag kolla på Bad Boys 2 och kränga en skål med popcorn. Så det så.

Kakbak

Jag försökte mig på att baka mud cake-muffins med choklad och hallon idag, men de blev inte så himla muddiga som de borde ha varit. Fast de smakade helt okej ändå. Hallonen blev verkligen som grädden på moset! (Varför säger man så egentligen? Vem fan vill ha grädde på moset?!) De kändes som väldans amerikanska (läs smöriga) muffinsar och de blev tokfula, för mina klena Eldorado-muffinsformar ville inte hålla upp dem...

Ibland önskar man att man kunde snabbspola...

Har precis kommit hem från vårdcentralen. 20 minuters promenad enkel väg och ett besök på en halv minut (varav 25 sekunder gick till att boka en ny tid)... Sköterskan kollade på mina äckliga svinkoppor i 5 sekunder innan hon konstaterade att jag bör träffa en läkare som kan skriva ut antibiotikabehandling. Alltså; tillbaka imorgon. Just nu bara ber jag till Gud att skiten ska försvinna i alla fall till nästa helg. Jag vill ju göra nått skoj (som inkluderar andra människor)! Hoppas att han har en bra dag och gör som jag vill...

Jag hade kunnat tänka mig att vara frisk en liten stund nu...

Jag har fått svinkoppor (fast jag tänker kalla det impetigo för det låter inte lika äckligt), som en annan barnunge. Varför inte liksom? Det passade ju alldeles utmärkt nu, lagom till att vinterkräksjukan har gått över... Jag ser förskräcklig ut med två feta sår på hakan, och det gör dessutom ruggigt ont när man rör på munnen. Det känns som att hela hakan och läppen har fattat eld varje gång jag skrattar, vilket är väldans jobbigt för jag skrattar rätt mycket. Idag var jag på Apoteket och de sa åt mig att tvätta med Alsolsprit och sen smörja in med en salva. Jag kan nu berätta att det inte alls är behagligt att smeta på sprit på öppna sår. Faktiskt. Fast jag gör det så gärna bara jag blir av med skiten!

Det blidde natten..!

Sent igår kväll fick vi strömavbrott. Ett stort område i Lund blev helt svart! Det höll visserligen bara på i en halvtimme, men under den halvtimmen var det helt sinnessjukt mörkt. Tur att man inte är mörkrädd i alla fall, det var ganska mysigt faktiskt. Mitt första strömavbrott sedan jag flyttade hit, så nu har jag upplevt det med..!:)

 


Gör mig redo för sommaren...



De ringde idag från lasarettet, och berättade att jag fick sommarjobbet där! Jäkligt gött!:) Framför allt så är det väldans skönt att ha hela sommarjobbsgrejen avklarad, nu behöver jag inte fundera över det mera. Jag vet dock inte vilken avdelning det blir på, men det spelar inte så stor roll...

Snart ska jag iväg på ett stepstyrka-pass med Katta, kan bli spännande, det var evigheter sen jag tränade nu! Men nu jäklar är det dags att komma igång! Lite surt dock att min cykel har havererat, så det blir en salig massa promenerande, och det hade varit väldigt skönt att slippa gå till Gerdahallen. Fast det funkar såhär med.:)

Hemma igen!

Tillbaka i Lund. Och jag är helt sjukt trött! Alldeles för lite sömn i helgen (brorsans 10-månaders son tillbringade helgen hos oss och han har inte riktigt samma sovvanor som jag...) och en tråkig skoldag på det. Sommarjobbsintervjun i morse kändes dock bra, så jag hoppas jag får det. Om inte så är jag alltid välkommen tillbaka till förra årets jobb.:)

Precis vad jag vill göra en lördag förmiddag...Not.

Det är lördag, klockan är 11.17 och jag sitter och käkar lunch. Lunch alltså, på riktigt, inte brunch. Ska iväg och skriva grupparbete om en liten stund, så jag måste ladda... Jag vet, det är helt stört att ha grupparbete på en lördag, men den här kursen är planerad av en tidsoptimist av stora mått, vilket resulterar i helgplugg. Sugigt, men så är det.
Sedan bär det av norrut!

Hur tyder man det här..?

Igår natt var jag med om något läbbigt. Ett gäng aboriginer med röda streck målade över kropparna försökte tvinga mig att äta en stackars tant. En stackars fullt frisk, levande tant. Som var utklädd till jultomten. Det var jättejobbigt. Jag fick springa jättefort därifrån.

Alldeles matt

NU äntligen är jag tillbaka i Lund igen! Åkte hem till mina föräldrar förra fredagen för att hälsa på brorsan på sjukhus (stackaren!) och gå på anställningsintervju för ett sommarjobb. Tanken var att jag skulle tillbaka till Lund i måndags, men på söndag kväll blev jag attackerad av vinterkräksjukan. Inte att rekommendera. Jag är rätt säker på att jag aldrig har spytt så mycket i hela mitt liv! Tvi vale. Men idag har jag i alla fall varit i skolan igen! Och det kändes riktigt riktigt skönt, trots den brutalt tråkiga kursen..! Dock måste jag åka hem till Småland imorgon igen, eftersom jag blev tvungen att skjuta fram intervjun och ska nu ha den denna måndagen istället. Ganska drygt faktiskt. Inte för att jag inte tycker om att komma hemhem, för det gör jag verkligen, men i lagom mängder... Fast den här helgen ska jag passa på att umgås med Camilla också. Min kära vän kommer nämligen också att komma hem en runda, från Stockholm, och det ska bli superhärligt att träffas igen!

Tv-kväll


Är det bara jag, eller är enda anledningen att kolla på Vampire Diaries toksnygga Damon..?

Imorgon blir det repris på dagen

Grupparbete hela dagen! Hade det inte varit för att min grupp är helt sinnesjukt roliga framåt eftermiddagen när tröttheten börjar slå in, så hade jag nog ramlat död ner av tristess. Ämnet är katastrofalt tråkigt och uppgiften är bara flummig. Fast vi var faktiskt riktigt effektiva till typ två, men sen spårade det ur totalt! En typisk grupparbetsdag med andra ord...:)

Det har varit strålande sol tre dagar i rad nu! Helt fantastiskt! Visserligen försvann den bakom ett tjockt molntäcke lagom tills vi skulle gå hem, men ändå..! Så mycket sol har man inte sett på flera månader känns det som.

Det första vårtecknet


I det härliga solskenet på vägen hem från skolan såg jag årets första nyckelpiga! Det är stort! Nu jäklar kommer våren, jag känner det på mig! Och sen dröjer det inte länge innan man kan ligga ute på en filt i solen och plugga, spela kubb i parken, lämna jackan hemma när man går ut och ha grillfest på grillfest på grillfest... Åh, så underbart!

Måndagskänslor

En hel dag med föreläsningar som är rena upprepningar sedan tidigare. Tredje gången med samma föreläsningar. Oerhört meningsfullt. Not! Jag höll ut nästan hela dagen, men de sista två timmarna fick jag nog och gick hem. Dessutom stormar det mer eller mindre ute. Och bakfyllan sedan i lördags började ge med sig vid typ lunchtid idag... Resten av dagen har jag en tråkbok om lärande på 300 sidor som ska läsas. Har haft bättre dagar.


Visserligen hade jag och några i klassen rätt kul när vi av någon outgrundlig anledning började prata om en föreläsning i reproduktiv hälsa som vi hade förra terminen. Vår föreläsare berättade att några tjejer på en katolsk skola hade börjat använda Coca-Cola som preventivmedel. Efter sex skakade de Colaflaskan och sprutade in läsken i... ja, ni fattar. Spolning liksom. Man kan ju inte låta bli att fundera över hur de kom fram till det? Hur får man för sig att testa något sånt? Anyway, det ledde till en skitroligt diskussion..!:)

RSS 2.0