Sommaridyllen

Wohoo! Midsommar bokat! Smögen - here I come!

Underbart!

Gött! Grupparbetet redovisat och opponering avklarad! Nu är det bara tentan som återstår innan den här terminen är till ända... Jag kan inte fatta hur fort den här våren har gått, det är helt sinnessjukt! Den har bara virvlat förbi, svisch! Och nu är det bara några dagar kvar tills det bär av till Småland och tre månaders sommarlov (med sommarjobb förvisso, men ändå)! Galet!

En dag med lite mer potential än gårdagen...

Tanken var att vi skulle käka brunch på Lunds Nation idag, men vi insåg våra begränsningar och tog sovmorgon... Har i alla fall varit ute på långpromenad med väldigt djupa diskussioner om framtiden och livet (och en del inte fullt så djupa om skägg, hångel och norrmän...). Nu blir det ett försök till tentaplugg i eftermiddag. Jag och Katta har köpt biljetter till Sex and the City 2 ikväll, och sen ska vi götta oss med kladdkaka framför Bridget Jones dagbok. En tjejkväll så det skriker om det med andra ord..!:)

And off I go...

Ska bege mig iväg till Katta nu för en klassisk bakfyllekväll med pizza och tv. Eurovision ikväll tydligen, skönt med något som inte kräver så mycket fokus... För övrigt är jag inställd på en relativt tidig kväll, jag ligger efter lite i sömnen om man säger så. Himla gött att det är en helgdag kvar, den här dagen har bara försvunnit i ett svart hål... Det ska kompenseras imorgon!:)

Det var värt det..!;)

Jag mår inget vidare idag... Vi hade en riktigt tjejig förfest hemma hos Katta innan vi drog vidare till Schlagerkväll på Helsingkronas. Där mötte vi upp med ett gäng från min klass och dansade, skrålade och buggade hela natten... Efterfest på det, som varade alldeles för länge. Nu är jag bara död. (Undrar om det händer något skoj ikväll..?)

Skjuter upp tentapluggandet. Igen.

Wohoo, helg! Inledde ledigheten med en halvtimmes power nap. Jag är egentligen inte alls ett fan av dagssömn, men jag kände mig i stort behov av det för tillfället. Det blev rätt sent igår och dagens grupparbetande var ganska påfrestande om man säger så (men nu är skiten inlämnad i alla fall). Vi har dessutom planer på utgång ikväll, så jag räknar inte med någon nattsömn heller... Tyvärr hjälpte inte mitt strategiska sovande något vidare, så nu satsar jag helhjärtat på kaffe och vilja! Sova kan man göra när man blir gammal.

Sista veckan på träningskortet

Hemma igen efter ett aerobicpass. Det märks att det är i slutet av terminen med tentaperioder, vi var typ sex pers där. Till skillnad från de knöfulla salarna man brukar mötas av på Gerda. Men det var ju i och för sig ganska skönt att slippa akta sig för att hoppa i in någon... Nu ska jag bara slänga i mig ett gäng mackor och ta en välbehövlig dusch innan jag sticker iväg igen. Ska bort till Andreas och kolla Twin Peaks, vi bara måste ju hinna igenom boxen innan sommarlovet (inte för att det är en bra serie, men man kan ju absolut inte ge upp mitt i)!

Ungefär allas hatmoment

Vi ska ha omvårdnadshandledning i eftermiddag (efter några timmars grupparbete), vilket innebär att jag måste försöka komma på något intressant patientfall från min förra praktik, att diskutera. Det är inte det lättaste. Det var inte precis så att det flödade över av dramatik på aviftningen... Helt vanliga människor med uppfuckade liv, inga spännande händelser whatsoever. Jag kanske skulle hitta på nått fascinerande själv..?

Inte bara på bio...

Jag har blivit popcornknarkare. Tur att det är majs, det är massvis med fibrer i det...

Toppar och dalar

Vårt grupparbete börjar spåra ur så smått. Vi har extremt roligt i perioder, men där emellan är vi mest bara sjukt trötta på varandra. Man blir det av att umgås så mycket med samma människor. Speciellt när det är människor man egentligen inte riktigt matchar med i grupparbetssammanhang... Fast jag tycker nog att våra skojiga stunder väger upp våra samarbetssvackor!:) (Mycket möjligt att inte alla håller med mig... Hehe)

Kollar på Desperate Housewives och testar ...

Kollar på Desperate Housewives och testar mobilbloggning.. Funderar på att dricka lite mammagjord rabarbersaft.


Stepstyrka

Satan i gatan, vilket jobbigt pass! (Okej, jag vet, det kan vara så att jag säger det varje gång jag har tränat, men idag var det verkligen jobbigt..!) Jag kunde knappt stretcha i slutet för att benen skakade så mycket. Gött. Det är så det ska vara.

Nästanstorm i Lund

Det blåser helt sinnessjukt mycket idag. Åh, det kommer bli så jobbigt att cykla till träningen! Tur att det är okej att svetta ner träningskläderna. Vi tänkte köra slutspurten med träningen nu, innan sommaren. Man kan ju fråga sig hur lönt det är, det känns lite sent att börja satsa på beach 2010 nu... Fast å andra sidan blir det kanske inget beachhäng förrän typ augusti. Skitväder.

Ring en vän!

Är det bara jag som tycker att det är sjuukt pinsamt med folk som lägger upp alldeles för privata statusuppdateringar Facebook? Om hur de saknar den och den, ligger ensamma och gråter, fått hjärtat krossat och yada yada... Helst ska de vara på engelska med. Usch, jag rodnar!

Karnevalsavslut

Jag skubbade från morgonföreläsningen idag och tog ett par timmars sovmorgon. Det hjälpte inte så mycket dock, jag är fortfarande astrött! Ska snart till skolan för grupparbete hela eftermiddagen. Det kan bli spännande visserligen, eftersom i alla fall tre av fem i gruppen var ute och på Dansen igår på karnevalen...
Det var galet mycket folk där och lokalerna är smått förvirrande. För att inte tala om toaletterna..! Man fick klättra ut genom ett fönster, stappla nerför en ranglig trappa (en sån där med stora hål i som är ytterst oklackvänlig) i en byggnadsställning i två våningar, för att sen köa till bajamajorna... Också samma väg upp igen. Denna trappan bidrog ganska mycket till att det blev en relativt torr kväll, man vill liksom inte bli kissnödig och tvingas ut i toaletttrappan och man vill ju absolut inte försöka ta sig ner där full! Trots detta var det en väldigt trevlig kväll!:P

Fram och tillbaka, fram och tillbaka...:)

Blev en runda på kvällen med. Kollade på Döden på karnevalen, nått spex-aktigt där publiken fick välja vad som skulle hända. Roligt, roligt!:) Sen blev det en springtur för att inte missa Salem Al Fakir på Stora Scenen också.

Om ett par timmar ska jag ner och kolla på tåget (igen). Katta ska vara med idag och jag har lovat att agera fotograf.

Sammanfattning

Karnevalståget var asballt!:P Och Karnevalsölen smakar inget vidare.

Lek i sjukgymnasternas tält

Det blev sent igår och jag vaknade alldeles för tidigt imorse... Idag börjar vi dagen med att kolla in karnevalståget, som ska vara riktigt sevärt! Sen får vi se vad som händer... Inga planer whatsoever!

Igår testade vi "Kast med liten volt", som innebar att man kopplade TENS på armen och skulle kasta bollar i hål. TENS är typ små plattor som sänder elektriska impulser, vilket gör att armen rycker helt okontrollerat... Det var sjukt skoj och sjukt obehagligt! Mitt ringfinger drabbades av tuppjuck och vek sig inåt och fastnade i handen... Fast det går ju bra att kasta utan det också (eller bra och bra, jag missade varenda boll, men ni fattar poängen).

Det var galet mycket folk ute igår, vädret var underbart och musiken var bra!

Utmaning

Tio första:
Första bästa kompis:
Roosan, som mamma kallar henne (eftersom vi var tre Emelie i gänget)
Första bil: Yet to come...
Första kärlek: Han kom i dagisåldern eller så
Första husdjur: Har bara haft fyra akvariefiskar; Felix, Felicia, Zingo och Jambolaj
Första semester: Inte en aning, men på första utlandssemestern (förutom Öresundsfärjan tur-retur) bilade jag till Frankrike med mamma och pappa. En helt underbar resa!
Första jobb: Sommarjobb på ICA Nära
Första köpta skiva: Absolute Dance eller Music nånting
Första riktiga kärlek: Jaa, vill inte nämna några namn, men snygg var han i alla fall...;)
Första piercing: Förutom i öronen, så naveln
Första konsert: Friends. Födelsedagspresent till en vän, så jag var mer där som sällskap (till mitt försvar...)

Nio senaste:
Senaste alkoholdrycken:
Delade en flaska Ecologica-vin i onsdags
Senaste bilfärd: Eh, jag cyklar ju som typ alla andra Lundastudenter... Men mamma och pappa var ju nere förra helgen så då åkte jag faktiskt bil till centrum
Senaste film du såg: Hrrm... Törnrosa...
Senaste ringda telefonsamtal: Till Katta, för att tajma dagens karnevalsbesök
Senste bubbelbadet: Jag har (ofrivilligt) missat hela den där bubbelbadsgrejen, jag har faktiskt aldrig badat badkar!
Senaste spelade CD: Spotify is the shit!
Senaste kyss: Senste dejten...
Senaste gången du grät: Öh? Jag skrattade så jag grät under middagen med Katta och Andreas, räknas det..?
Senaste måltiden: Spaghetti och köttfärssås (storkok som räcker under hela karnevalshelgen)

Åtta har du nånsin:
Dejtat en av dina bästa kompisar:
Nope
Blivit arresterad: Verkligen inte!
Blivit kär vid första ögonkastet: Kär och kär... Crush, absolut!
Fastnat med blicken i någons urringning: Japp
Fått ditt hjärta krossat: Mm
Sagt att du älskar någon utan att du menat det: Nej, det är inget uttryck jag brukar slänga mig med direkt...
Haft ett one night stand: Yes
Busringt till någon: Så klart, det har väl alla?

Sex saker du har gjort idag:
1. Kollat på spex
2. Ätit glass
3. Fått en mms-ros
4. Druckit Karnevaten
5. Bränt mig
6. Gått vilse

Fem favoritsaker utan rangordning:
1. Mina randiga raggsockar (tack mamma!)
2. Min kamera
3. Kaktusen jag fick av mormor för aslänge sen
4. Min stora sköna säng
5. Mitt första gosedjur Rasmus

Fyra personer du kan berätta allt för: Fyra?! Jag har flera som jag kan berätta nästan allt för, men ALLT kan jag bara berätta för två; Camilla och Katta.

Tre val:
Blått eller rött?
Rött definitivt
Sommar eller vinter? Sommar
Choklad eller chips? Choklad (Fast helst båda. Samtidigt.)

Två saker att göra innan du dör:
1. Hoppa fallskärm
2. Bada bubbelbad...

En sak du ångrar:
Här ångras minsann ingenting!

Lundakarnevalen!!!

Japp, vanligt hederligt vatten (med "sitron-lajmsmak")

Hemma för en liten paus från allt folk. Har varit med på invigningen och mest glidit runt på området och spanat in alla sinnessjuka tält och smånöjen. Årets karnevalstema är "Rätt och fel" och karnevalisterna har varit oerhört kreativa inom ämnet..!:) Vi var och kollade på spex också; Sketchistens. Väldans underhållande (om än inte riktigt i klass med de stora spexen). Vi drar ner om en stund igen, ikväll blir det Rufus Wainwright (som jag inte vet vem det är, fast man tydligen borde det) och Amanda Jenssen på Stora Scenen! Det här kommer att bli en mycket trevlig helg!:P

Invigning av Lundakarnevalen 2010

När jag borde plugga...

Varför säger man "som grädde på moset"? Som om det skulle vara något positivt! Vem fan vill ha gräddemoset?! Det låter ju verkligen superäckligt.

Nu börjar det kännas som maj

Vilket UNDERBART väder vi har fått! Strålande sol och varma brisar. Fantastiskt! Nu håller vi tummarna för att det håller i sig hela hela helgen...

Det blir lugnt ikväll (måste bli färdigpluggad och samla energi inför helgen), jag är rätt trött faktiskt. Det blev en otippad middag med tv-seriemaraton , som varade några timmar för sent igår kväll/natt. Mycket trevligt, men bristen på sömn börjar anas efter en sådär kul heldag om hälsoekonomi i skolan... Alltså; lugn kväll.

Hobby, någon..?


Jahapp, ännu en av mina barndomsvänner där hemma som väntar barn. Man kan ju inte låta bli att fundera över sambandet mellan graviditeter och att bo i en yttepytteliten stad... Finns det inget annat att göra än att tillverka barn hejvilt mån tro..? (Missuppfatta mig nu inte, jag är glad för deras skull!)

Jag gick hem.

Grupparbetet idag gick sådär... Av våra fem medlemmar var två sjuka och två på kårmöte. Också var det jag. (Nackdelen med att gruppera sig med folk som envisas med att engagera sig i saker till höger och vänster...)

Vår??

OH MY GOD! Första gången solen skiner sedan typ förra sommaren.

Och en massa tjejsnack..!

Igår hade vi tjejkväll. Potatissallad och rostbiff (=minimal ansträngning), Ben & Jerry's-glass, Dirty Dancing och en fransk romantisk komedi. En strålande (och mycket soft) avslutning på helgen!

En djurisk dag



Dagens höjdpunkt:
När gubben i djuraffären visade oss ett helt skal efter en stor hårig spindel. Ett skal! Den hade ömsat skinn! Helt och hållet, med ben och tänder och allt..! Så jävla coolt! Det var det bästa jag har lärt mig på flera veckor!

Dagens lågpunkt (..?): En taskig fågel bajsade mig på benet när vi satt och käkade kulglass på torget. Kräk.

Är det bara jag eller..?

Jag får så himla konstiga cravings när jag är bakfull. Det känns som att det enda andra människor vill ha är pizza, cola och chips. Okej, jag säger inte heller nej till det, men jag blir alltid supersugen på typ vindruvor eller apelsinjuice eller kyckling eller nått annat underligt. Idag blev jag bara tvungen att gå ner och köpa räkor..!

En klassisk söndag...

Katta och Sofia var pepp på utekväll igår, så de hängde med till Malmö. Det blev en mycket trevlig kväll med nya människor, RockBand och dans på Debaser. Jag kan konstatera att jag suger på RockBand, men jag gick in för det med kropp och själ så lite points for trying i alla fall...;) (Tur att jag inte är alltför känslig för pinsamheter...)

Idag har jag mot alla odds fått lite plugg gjort, men nu får det vara nog med duktigheter för idag! Nu blir det film resten av dagen...

Laddar energi tills ikväll

(Har man kalas när det regnar ute så får man hålla till godo med vad som finns hemma...)

Idag har jag bara latat mig. Och jag tycker det är helt och hållet försvarbart när det pissregnar ute. Faktiskt. Ja, också då att jag faktiskt är ledig... Ikväll blir det 25-årspartaj hos kussen i Malmö, blir nog en bra lördagkväll! Jag känner nog ungefär ingen som ska dit (utom födelsedagsbarnet himself förstås), så jag tänkte dra med ett par av tjejerna i gänget. Fast jag har märkt att det inte är så lätt att få tag på nån just nu, folk tenderar att åka hem och hälsa på familjen när det är långhelg (onödigt tycker jag, det är ju sommarlov snart...). Äh, skit samma..!

Finfrämmat...

Mor och far på besök hela dagen. Vi har kollat på klockspelet eller vad det heter, i Domkyrkan (inte särdeles imponerande) och gått på styltor Kulturen. Och spelat kort och käkat marknadsgodis från Markaryd. Nu är päronen nere och checkar in på vandrarhemmet, och sen ska vi nog mest sitta och vänta på nästa måltid...

För övrigt så är jag trött som fan sen igår! Blev en rätt sen kväll, med sjukt god kalops och kladdkakerester. Satsar på sängen tidigt idag tror jag...

Ibland är jag så duktig att jag blir helt imponerad...


Mycket trevlig kväll igår! Det blev en flaska bubbel, ska det firas så ska det! I morse var jag uppe tidigt (med tanke på att jag inte gick och la mig förrän halv fyra och att det dessutom är ledig dag...), och har satsat stenhårt; strukit, städat onormalt (för mig) noga eftersom mamma och pappa kommer hit imorgon, rensat i garderoben och burit ut en mängd annan skit till förrådet. Jag hade liksom ett "förråd" under sängen och nu när jag fick tummen ur och flyttade allt till det faktiska förrådet, så fanns det en massa spännande saker där... Jag tror aldrig jag har sett så stora dammråttor i hela mitt liv, det var mer som dammkatter liksom. Vem vet vad som mer bodde där under..? Huga.

Nu har jag tagit en välbehövlig dusch innan Andreas kommer bort för ett kalopskok. Jäklar vad gott det ska bli!

Lugn start på ledigheten

Vi har helt sinnesjukt tråkigt väder här i Lund! Regn och rusk på hög nivå. Jag hade planerat in en runda på stan idag, men man blir liksom inte så sugen när man får hålla i sig för att inte blåsa iväg... Alltså blir det häng inne idag.

En klasskompis kommer hit senare och firar att vi är lediga ända till måndag(!). Det blir kladdkaka med hallongrädde, vin och Twin Peaks-maraton (fråga mig inte vad det är, men det är planen). Det bästa av allt är att han kommer hit, så jag behöver inte ens gå utanför dörren!;)

Sånt därman kan ha roligt åt LÄNGE..!

Hemma igen och börjar ledigheten med ett stepstyrka-pass på Gerda med Katta. Ska bli gött (och troligtvis asjobbigt)!

De senaste dagarna har jag vid de mest olämpliga tillfällen (typ föreläsningar och examination...) fått en flashback av en hysteriskt rolig grej en kompis råkade ut för i somras. En superkomisk händelse som involverade en mus, en flugsmäck och en skopa hysteri... Detta har lett till att jag har suttit och fnissat mig igenom x antal föreläsningar och ett seminarie... Och jag tycker fortfarande at det är skitroligt!:P

Lyxvecka!

Snart dags att cykla iväg till skolan, examination på grupparbete nummer ett, den här kursen. Sen jäklar, då är vi lediga i fem härliga dagar! Hoppas på strålande sol och en massa skoj!:P

Har varit hemma några timmar i alla fall...

Jag är galet trött, det har varit en rätt intensiv helg måste jag säga... På barnkalas i Småland hela lördagen, sen hem och käka och duscha fort som attan. Förfest hos en klasskompis på Helsingkronas, sen hade vi som sagt tänkt festa på Lunds nation, men efter en stunds köande tröttnade jag och Andreas. Gick och kalasade på pommes på Max istället och drog vidare till Werkstan och hängde med Katta och hennes karnevalspolare. Det var ett riktigt mysigt liveband där och spelade irländsk folkmusik, hur soft som helst. Riktigt schysst kväll!

ShoppingNova på söndagen med Katta. Ruggigt trötta båda två, men det var skoj i alla fall!:) Höjdpunkten var avslutningen med en Piggelin, jäklar vad gott det var! Varför har jag inte ätit den på flera år, den är ju supergod! Sen promenerade vi bort till Andreas och fikade. Och senare käkade middag och drack vin. Vi hade helt sjukt kul, så det blev lite för sent... Därav den galna tröttheten idag... Men men, det är smällar man får ta. Det är ju lätt värt det!:P


Lite sol hade suttit fint

Denna veckan har gått galet fort! Jag kan inte fatta att det redan är helg, så himla skönt! Egentligen skulle jag shoppat med Katta idag, men det känns inte så lockande i den här vedervädiga blåsten och de sporadiska regnskurarna. Alltså sköt vi fram shoppingen till söndag, och nu har jag helt plötsöigt inga planer alls för idag...

Imorgon ska jag hem till Småland och fira min söte brorsons ettårsdag. Det blir dock bara en runda över dagen, jag har egentligen inte tid att åka från Lund såhär i maj, man vill ju inte riskera att missa något skoj..! Jag kommer inte tillbaka förrän på kvällen och än så länge är den rätt diffus, men det lutar åt fest med klassen och Penthousepremiär på nation. Men man får väl se... Det är ju det där med att planera...;)


Och nä, vi kom inte så långt på arbetet...

Grupparbete i etik heeela dan! Med kraftiga urspårningar och mycket skratt i sann grupp 6-anda..!:P Den ständigt återkommande diskussionen gällde ett fall (sant för övrigt) om en kille som var döende. Han var oskuld och hans sista önskan var att få uppleva sex. Vår (vilda) diskussion gällde alltså om man som vän till den här killen skulle ställt upp som "försökskanin"... Kan meddela att vi hade vitt skilda åsikter! Mycket underhållande (och smått rubbad...) debatt!

Äntligen!


Wohoo! Jag lyckades hitta Marabou polka i affären! Jag har varit sugen på att testa den ungefär hur länge som helst och nu är det gjort! Och den var precis så god som jag trodde att den skulle vara! Okej, den var ju ingen Marabou Daim, men ändå väl godkänt... Mumma!

Tisdagsträning

Kom hem från ett StepStyrka-pass för en glass sen. Det var fan det jobbigaste jag gjort på länge! Hade hon kört en övning till hade jag svimmat... På riktigt. Det kommer att bli en utmaning att ta sig ur sängen imorrn bitti...

Kroppens under...

Hur fan lyckas man få ett blåmärke i handflatan?!

Nån som vill bjussa..?

Efter mycket velande hit och dit har jag och Camilla bestämt oss för att skjuta upp vår bokning av sommarresa. Egentligen tänkte vi oss en resa till Barcelona, men det blev så tjyvingens dyrt så vi bangade. Just nu lutar det åt en sista minuten-resa istället. Svassa in på resebyrån i sommar och boka en schysst resa till typ dagen efter. Vi har ju egentligen inte speciellt höga krav... Vi vill till ett ställe vi inte har varit på innan också ska det vara hyfsat billigt. That's it.:)

Schysst avslutning på helgen!


Okej, tillbaka i skolan igen. Ny kurs, slutspurten innan sommaren!

Igår var jag och Andreas och kollade på Alice i Underlandet 3D-bio. Min första 3D-film! Det var ju coolt och så, men inte riktigt lika coolt som jag hade hoppats. Jag vill ju liksom ha saker kastade i ansiktet på mig och monster som nästan käkar upp mig (eller ja, inte på riktigt då...), och det var det ju inte så mycket av. Fast visst, kul i alla fall!:) Efter det gick vi och tog en öl på puben och hade det allmänt trevligt. (Stackars tjej som satt jämte och försökte plugga, hon måste blivit ruggigt irriterad på att lyssna på våra sjuka konversationer i flera timmar...Det hade jag blivit.) Härligt med studentlivet, kunna sitta och pimpla öl till midnatt en söndagskväll! Gotta love it!:P

Det är en sån dag


En riktig slappedag idag. En riktigt välbehövlig slappedag. Jag har kollat på ungefär en miljon avsnitt av The Legend of the Seeker (ögongodis så det står härliga till!) och krängt chips. Eh, ja... Det var allt.

Siste april Lundastyle

Det blev inget parkhäng igår. Tråkigt, men så är det när vädret suger. Men det blev en rolig kväll i alla fall! Det slutade till och med regna..! Vi började kvällen med att käka hemmagrillade hamburgare och en chokladig, helt sagolik efterrätt på Krischans pub. Mysfaktor på hög nivå! Sen drog vi vidare till en väldans trevlig lägenhetsfest med en massa folk man inte har träffat på länge. Och en liten aggressiv katt. Sen ett kort besök på en misslyckad korridorsfest, innan vi avslutade kvällen på en annan korridorsfest. En riktigt maffig sådan, knömycket folk! Så japp, vi hade en kalaskul kväll (och jag mår faktiskt rättså hyfsat idag...)!

RSS 2.0