En klassisk söndag

Idag har jag för ovanlighetens skull faktiskt fått lite saker gjorda. Den där extra timmen man fick i morse gjorde verkligen susen! Dessutom har jag varit lite lagom hurtig och varit ute på promenad två gånger (för att kompensera att jag inte pallrade mig iväg för att träna)..! Också har jag pluggat, lagat storkok (nu har jag fem dagar framför mig med köttfärsrullader - härligt! Eller..?) och städat. Det kan vara så att jag har latat mig lite framför Smallville också.

Det var ju i alla fall roligt igår...

Åh fy fan, jag är fortfarande bakfull. Inte okej. Inte okej alls. Lyckligtvis är det ingen fest på gång ikväll... Det blir dock ett biobesök, vi ska gå och se den där filmen om facebook om en liten stund. Jag har noll koll på den, men den ska ju tydligen vara bra! I vilket fall som helst så är det precis lagom ansträngande för en dag som denna...

Och jag är 170 cm lång (eller kort..?)

Igår blev det förfest Magasinet och sen drog vi vidare till Krischan, där det tydligen var något slags oktoberfest-tema med tyska folkdräkter... Väldans tjusigt. Vi var ett gäng på sex tjejer och en tysk kille. Och jag fick uppleva något nytt; jag var kortast av allihop (trots mina ganska väl tilltagna klackar)... Det har aldrig tidigare hänt mig att jag har hängt med fem tjejer på en gång, som alla är längre än mig! Gud, vilken konstig känsla det var.

Prioritering på hög nivå

Det bästa med att göra praktik på ett universitetssjukhus är att det kryllar av söta läkarstudenter..! Älskar att!:P


Mys med vänner

Ikväll blir det lugnt. Softa med några kompisar, kolla på Eclipse och kränga onyttigheter. Och räkmackor (räknas det som onyttigheter..?)! Jädrans gött anyway!


Men för all del, vem behöver ett liv..?

Jag fick mitt schema inför nästa praktikplats som börjar om en vecka. Eller ja, jag fick schemat för fem av sex veckor i alla fall. Och de har tänkt sig att jag ska vara där tre helger i rad. Tre. Helger. Det är inte okej, sjukt taskigt faktiskt! Lyckligtvis har de även lagt för många timmar (går hårt ut med sex praktikdagar första veckan...), så jag tänker kräva en ledig helg. Och någon annan passande dag. Så det så.

Är det för tidigt att få panik..?

Katta och jag har gått på en trevlig höstpromenad (om än en jävligt blåsig sådan) och haft förvirrade diskussioner om framtiden. Vi är båda färdigpluggade till sommaren (förutom eventuella vidareutbildningar då) och ingen av oss har några som helst planer inför dess. Trots att det är typ åtta månader kvar känns det som att det är väldigt nära nu och ärligt talat; det känns ganska skrämmande faktiskt. Ska man behöva bli vuxen då? Shit.

(För att väga upp dessa funderingar steker jag pannkakor med Britney Spears och Five på alldeles för hög volym...)

Funderar i fleecetröja i min askalla lägenhet.

Too much information, ladies..!

Under de senaste månaderna har det ramlat in mängder med graviditetsuppdateringar på min facebook. När fasen blev jag så gammal att hälften av tjejerna jag växte upp med är gravida?! Att de via en statusuppdatering på Facebook berättar att de har fött barn är bara roligt, men däremot är det galet enformigt fram tills dess! Det hade varit skönt med lite färre inlägg i stil med: "åh, vad jag mår illa!", "hjälp, vad bebben sparkar i magen", "usch, vilka hemska foglossningar jag har" o.s.v. Och faktiskt, jag skiter helhjärtat i om du har "ont i livmoderhalstappen"  (även om jag blir lite nyfiken på hur det känns)..!

Fast imorgon är det sovmorgon...

Nu när jag har praktik måste jag stiga upp okristligt tidigt på morgonen och har på så sätt upptäckt att jag kan få sällskap av Nanny Fine till frukosten. Herrejösses, vad det var länge sen jag såg den serien! Det ger en ganska avslappnad start på dagen faktiskt (förutsatt att volymen är kraftigt nerskruvad, den kvinnans röst är inget jag vill ha på hög volym på morgonkvisten...)! Dessutom är det perfekt intajmat, så att jag hinner se ett helt avsnitt.

Fan att man ska vara så lat...

Imorgon ska jag och några andra studenter på samma praktikavdelning ha casediskussion med vår huvudhandledare. Eftersom riktlinjerna har varit ganska (läs: väldigt!) luddiga så har jag inte engagerat mig speciellt mycket i det här. Jag har alltså inte en jävla aning om vad jag ska reovisa om mitt fall, faktum är att jag knappt kommer ihåg patienten ens. Tråkigt nog meddelade idag min handledare (som kommer att bedömma mig och min kompetens...) att hon tänker följa med och lyssna på min redovisning. Inte bra. Plötsligt har jag lite ångest över mitt värdelösa fall och jag känner mig ganska så fucked...

Med bytisar från alla världens hörn

Herregud, vad folk det var där igår! Och ändå är jag ganska säker på att vi var de enda svenskarna där... Trots att det var minusgrader ute, så var det beachtema och det var skrämmande många som fakiskt kom dit i shorts och flipflop med bar överkropp eller baddräkt. Jag gillar temafester, men där går min gräns. Jag vill helst undvika att frysa ihjäl såhär i början på terminen.

Underbara höst!

Vilket underbart väder det har varit idag! Sol och härligt! Jag var ute på långpromenad på S:t Hans backar med en kompis i förmiddags och det var helt galet skönt, det är så dagarna ska börja!

Nu är jag på g att bege mig till en korrefest på andra sidan stan (tur att det är nerförsbacke hela vägen dit! Synd att det är uppförsbacke hela vägen hem) med en jäkla massa utbytesstudenter. Kan ju bli spännande, vi vet ju alla hur galna de kan vara... Fast först blir det förfest med tjejerna! See ya!

RSS 2.0