Ensam hemma och lite uttråkad

Mamma och pappa har åkt på en heldagstur till Ronneby idag och en kompis till mig frågade om jag ville följa med på långtur på cykel och bada. Hade jag vetat att det var mysiga utflykter på gång, så hade jag sagt nej när de frågade om jag kunde jobba extra idag. Jag hade mycket hellre åkt på utflykt, än jobbat! Det känns som att jag knappt har gjort någonting hittills den här sommaren, får försöka ta igen det...=)  

En massa bilande...=)

Idag har jag kört fram och tillbaka till stan (drygt 1,5 mil enkel väg) tre gånger. Den sista rundan kändes ganska dryg måste jag säga... Första gången var det jag och mamma som skulle in och handla en toalettstol (...), andra gången körde jag in för att träffa Linda. Jättretrevligt! Det är ju så sällan vi träffas under terminerna, men man får hoppas att det blir fler gånger i sommar! Den tredje rundan körde jag in min kusin och två av hans kompisar till en fest, det blev lite sådär sista minuten, men man får ju ställa upp..!=) Tjänster och gentjänster liksom...

Nu har jag precis kommit tillbaka från en promenad med mamma. Vi gick och tittade på islandshästarna en liten bit härifrån, de har fått tre små söta föl! Jag kunde inte låta bli att gosa lite med den ena hästen...=)

Torsdag kväll

Vilket härligt väder det är! (Förutom att det typ stormar då förstås...) Jag slutade jobbet vid ett idag, så jag har kunnat njuta av solen.=) Också är jag ledig imorgon. Får väl se vad man hittar på då... Mamma är också hemma då, så det blir kanske en liten utflykt med henne, hade varit trevligt! Jag är inte så bra på att sitta hemma och göra ingenting, det känns som ett sånt himla slöseri med tid (med vissa undantag), det finns bättre saker att göra!=)

En tung dag

Igår var farmors begravning. Fruktansvärt jobbigt, men den var väldigt fin. Prästen var otroligt duktig, han gjorde det verkligen personligt, pratade mycket om farmors liv och hur hon var. Jag kommer att sakna henne jättemycket, hon var så gullig! Och så himla pigg och glad! Världens bästa farmor!

Strålande sol i Småland=)

Gud, vilket underbart väder det är ute! Och jag börjar inte jobba förrän tre, så nu har jag legat ute i solen och njutit i ett par timmar. En bra start på dagen!=) Sedan blir det jobb fram till nio och efter det hinner jag nog inte göra så mycket mer, jag ska upp tidigt imorgon. Och gå på begravning. Usch.=´(

Den perfekta sommarkvällen!

                                  

Jag har haft en riktigt idyllisk sommarkväll! Jag träffade Camilla efter jobbet och vi lagade mat och käkade (klyftpotatis och grillat), innan vi gick ner på stan och åt en kulglass på torget. Resten av kvällen spenderade vi på hennes föräldrars gård. Vi kelade med kattungar, klappade hästen och hundarna, hoppade studsmatta och avslutade dagen med en promenad bland hästhagar, åkrar och skog. Och under hela dagen sken solen från en klarblå himmel! Precis så ska sommaren vara! Helt underbar! 

Midsommarhelgen

Nu var det ett tag sen jag skrev, så jag tänkte uppdatera lite...=) Jag har precis kommit hem från Växjö nu, varit och köpt begravningskläder med mamma och pappa. Sedan blev det picknick på Everdal med brorsan, hans fru och min lille brorson. Väldigt mysigt, det var ju så fint väder (just då i alla fall)!

Igår gjorde jag absolut ingenting! (Regn plus bakfylla är inte precis det ultimata...) Det mest aktiva var när mamma och jag körde och hyrde en film (Quantum of Solace) och köpte hem en pizza. Men sådana dagar får man ha ibland.=)

                                                                 
Midsommarafton var jättelyckad! Vi var nästan 60 pers i en stuga (med enormt partytält) vid en sjö och firade. Vi hade knytkalas, alla hade med sig något att äta och sen ställde vi fram allting också fick man ta vad man ville ha. Väldigt praktiskt! Och gott! Sill, potatis, paj, sallad, köttbullar, prinskorv, ägg, bröd, jordgubbar, melon, potatissallad o.s.v... Kladdkaka, jordgubbstårta och chokladpaj till efterrätt. Och dricka..! Vi hade ju tur med vädret också, det regnade knappt nånting under hela dagen. Vi hade femkamp, allsång, dans runt midsommarstång och uppträden också. Det kom folk från alla möjliga ställen (kompisars kompisar och så), vilket resulterade i att det blev en väldigt härlig blandning på människor och en massa personer man aldrig har träffat innan. Och sånt är ju alltid skoj! The more the merrier!=P De flesta skulle sova över, men jag kunde åka med en kompis hem (han skulle till Jordanien igår så han höll sig nykter) och det kändes rätt skönt med tanke på hur mycket det regnade igår. Jag var alltså hemma igen vid typ halv fyra på natten, efter att tillbringat hela dagen med midsommarfirande! Underbart! Och superskoj att träffa alla gamla kompisar igen, som man inte ser under terminerna!


Sommar=sommarjobb

Introduktion hela dagen idag, inte speciellt kul. Det mesta var repetition, lyft och hjälpmedel och sånt som jag redan har haft i skolan, också var det brandinfo (som inte heller innehöll något nytt direkt). Dock var det en väldigt snygg brandman som höll i det, så det vägde ju upp en del...=)

I fredags hade jag min första dag på sommarjobbet (ett korttidsboende) och gick bredvid. Det kändes helt okej, kan nog bli bra! I en journal stod det skrivet att en patient som hade sondmatning eventuellt behövde ha lite extra näring (i sond). Och att den näringen skulle ha vaniljsmak. Hahaha! Jesus, vad jag skrattade! Vaniljsmak. I sond.


Vad sysselsätter man sig med i en liten by i de småländska skogarna..?

Hemma i Småland alltså. Mamma och pappa jobbar, så jag sitter ensam hemma och ugglar. Ska träffa Camilla ikväll, gå på promenad (om det inte har börjat regna då vill säga, det ser ganska mörkt ut...) och snacka skit. Härligt! Det var länge sen nu! Det har blivit en del chick lit-läsande idag, har diskat, handlat och nu vet jag inte riktigt vad jag ska ta mig till. Tur man ska sommarjobba, annars hade jag nog blivit knäpp...=) Hmm, om jag kanske skulle ge mig ut och springa en runda. Jag har alltid avskytt att springa, men vem vet, jag kanske kan lära mig att tycka om det i sommar..? Annars har jag ju alltid cykeln.=) Något aktivt måste jag ju göra.

Shopping och packning

Jaha, då var det kväll igen och imorgon förmiddag kommer mamma och pappa och kör mig hem till Småland. Jag har ägnat kvällen åt att packa och jag kan nu konstatera att jag suger på det. När jag vet att jag får åka bil både dit och hem igen i augusti så tar jag med mig allt som jag möjligtvis kan tänkas behöva någon gång under sommaren. Det blir en hel del. Tur att pappa har köpt ny bil, en combi...

Efter tentan idag så gick jag på stan ett par timmar och jag hittade en klänning till midsommar! Jättesnygg! Knälång ungefär, utan axelband och med ett svart brett sidenband med rosett i midjan. Svart- och rödblommig på vit botten. De har en så jäkla massa snygga klänningar på Whoops! Hade jag bara haft lite mer pengar så hade jag köpt flera stycken, men nu fick det räcka med den här. =)

Ledig!

SOMMARLOV! Sista tentan avklarad och nu blir det inget mer pluggande förrän augusti. Just nu känns det helt underbart, men om några veckor kommer jag säkerligen att sakna det. Jag älskar ju universitetsplugget!=) Men åh, vad härligt det är nu!

Varför drömmer jag inte om tentor som alla andra..?!

Inatt drömde jag att jag skulle skaffa en tatuering. Alltså gick jag till en tatuerare och sa att jag ville ha något litet och enfärgat svart. Jag kom ut med en lång jävla blomranka tatuerad från axeln till armbågen, i cerise, gult och limegrönt. En sån fruktansvärd ångest hoppas jag innerligt att jag aldrig behöver uppleva i verkliga livet..! 

One down, one to go...

Psykologitentan gjord! Nu har jag en dag med intensivt plugg framför mig inför biomedicintentan imorgon... Suck. Sen blir det ingen mer skola förrän augusti..!

Hejdå hästarna...=´(

Hemkommen från terminens sista ridlektion (för min del i alla fall). Sorgligt, jag kommer verkligen att sakna ridningen i sommar! Det var en väldigt rolig sista-lektion, vi fick hoppa! Åh, vad skoj det är! Jag red Hilda för första gången och hon är ganska tjurig, så det var lite läskigt också, men det gick bra!=) Utom en gång när hon fick spel på hästen som red bakom och sparkade bakut och hade sig... Bortsett från den episoden så kändes det väldigt fint..! Det är så himla spännande att hoppa, jag har missat de två senaste gångerna vi skulle ha gjort det så nu var det flera månader sedan sist. Vi hoppade dubbla hinder och galopperade en del. Och nu vill jag bara prova mer!=) Nästa gång ska de rida ut på tur, men det missar jag ju som sagt. Tyvärr. Jag får vara nöjd med att min sista lektion blev så bra! 

Mmm...

                                                 

Gud, vad gott det är med minimajs! Jag kan äta det som godis.=)

Två dagar kvar till nästsista tentan...

Perfekt väder för att ligga ute i gräset och sola, lite disigt och fläktande! Tyvärr funkar det inte så himla bra att plugga utomhus... Så jag får tillbringa större delen av dagen med att sitta inne och titta ut genom fönstret och konstatera att det är perfekt solväder... Tråkigt. (Fast jag ska väl inte klaga, jag var i alla fall ute i förmiddags. Och det blir nog promenad ikväll.)

By the way, vinnarlåten i Eurovision i år är verkligen bra! Jag kan lyssna på den hur många gånger som helst, han är så jäkla begåvad! 

Sommar, sommar och sol...

                                                        

Sablar, vad varmt det är ute! Jag försökte ligga ute i solen och plugga en stund, men jag klarade bara tre kvart sen blev det för varmt. Fast ändå, härligt med sol och fint väder! Man får sommarkänslor!=) 
Nu ska jag laga lunch, kycklingsallad hade jag tänkt. Sallad är oslagbart i sommarvärme! Mmm! 

RSS 2.0