Midsommar 2010 - awesome!:P


Herregud, vilken underbar midsommarhelg jag hade! Så himla idyllisk! Jag och Helene hälsade på Katta på (märk väl; inte i..!) Smögen, och det måste en av Sveriges vackraste platser sommartid (jag har inte varit där sedan man spelade fotboll i Kalles Kaviar Cup för en sisådär 13-14 år sen...). Vi låg på klipporna och solade, åkte båt (försökte fiska makrill, men det gick inget vidare), strosade på Bryggan och åt en massa god fisk, skaldjur och glass. Midsommaraftonen blev ganska lugn och väldigt skön och avslutades med jacuzzibad med en fantastisk utsikt över Smögen och Bryggan.


På midsommardagen var det stor fest på Sea Lodge med grilltallrik, coverband och kall cider på klipporna. Helt sinnessjukt mycket folk! Och bara himla mysigt! Ja, det var en helt fantastisk helg och jag hade lätt kunnat stanna ett par veckor till (tyvärr måste man ju tillbaka till verkligheten med sommarjobb och en massa borden)!;)  

Sea Lodge innan allt folket kom...

Bad mitt i skogen

Sent igår kväll tog jag årets första dopp! Det var helt vindstilla och väldigt mysigt och stämningsfullt, men kallt som fan..! Fast jag har på äldre dar (hrrm) börjat uppskatta sjöar mer och mer, det är så himla lugnt och vattnet är ju trots allt ganska mycket varmare än i havet. Okej, lite lortigare kanske och lite läbbigare botten, men ändå; skyhög mysfaktor!

Egentligen skulle jag idag ha åkt och badat med ett par kompisar som jag inte har träffat sen nyår (man får ju passa på när man har ett par lediga dar), men eftersom vädret inte är det mest strålande, så får vi nog hitta på något annat istället. Känner jag mina kära vänner rätt, så blir det nog bakning och picknick:) Vilket passar mig alldeles utmärkt!

Mys rent allmänt :)

Igår träffade jag Camilla för första gången på evigheter, mycket trevligt som alltid! Vi lagade mat, gick på vår traditionsenliga promenad och snackade en salig massa skit. Precis som det ska vara! Det är det bästa med sommaren; att träffa alla gamla kompisar!:P


Idag tog jag mig i kragen och begav mig ut på sommarens första cykeltur. Jäklar, vad det ska cyklas i sommar! Det blev ett varv runt sjön, en lagom sträcka på typ 15 km. Mamma och jag var ute på en mysig promenad ikväll också. Tittade på de söta islandshästarna, fast de var tyvärr inte inom klappavstånd. Men det blir många promenader till i sommar, så kanske de är närmare nästa gång..!

Annars har jag inte gjort något vettigt alls idag, kollat på ett par avsnitt av The Legend of the Seeker och läst en del. Faktiskt så kan jag konstatera att det trots allt är rätt skönt att man ska sommarjobba, jag är inget bra på att göra ingenting. En dag går väl an, men imorrn vet jag inte vad jag ska ta mig till...

En vecka i lathetens tecken...;)


Jag är ledig hela denna veckan. Alltså hela veckan! Det är helt fantastiskt! Tyvärr regnar det och är allmänt pissväder idag, men det var i alla fall fint i helgen och det kommer säkert tillbaka tills imorrn (optimismen sprudlar!). Dessutom behövde jag ändå vila från solen lite, eftersom jag brände mig igår (som sig bör de första dagarna i solen)...

Idag har jag varit hos tandläkaren, jag har börjat mina sommarlov där varje år sedan jag flyttade hemifrån för typ tre år sen. Och det är helt okej för mig, jag har till skillnad från löjligt många andra ingenting emot tandläkare... Jag skulle till och med vilja påstå att de rent generellt sätt är riktigt hyvens folk!

Det blev en runda till biblioteket också, nu är det hejdå till kurslitteratur på tre månader! Fast för att kompensera den softiga skönlitteraturen lånade jag en bok på franska också (skönlitterär förvisso, men den är på franska..!), tänkte försöka friska upp mina gymnasiekunskaper lite. Hmm, får väl se hur det går... Går det inte bra, så kommer jag tröttna väldans fort (en ovana jag har)...

Tillbaka i Småland

Ja, det är mysigt nu också (speciellt nu, när solen skiner)! Under min sista kväll i Lund fick jag sällskap av Andreas, Bullens korv, vin, Martini och en Twin Peaks-box. En mycket trevlig kväll, den perfekta avslutningen på Lund för den här gången.:) Nu är det tre månader kvar tills nästa gång jag sitter i min lägenhet och snackar skit med Lundakompisarna... Åh, jag saknar dem redan! Fast jäklar, vad skoj det ska bli att träffa det gamla gänget här uppe! Och jag har en bra feeling inför den här sommaren...:)

Härlig start på sommarlovet!

Solen skiner, packningen är gjord och jag är ledig! Det vankas solning på en filt i gräset... Mmm, underbart!

Nu ger jag upp...


Mamma och pappa kommer inte att bli nöjda med min packning. Den här gången heller. Det går bara inte att få mindre än fyra väskor! En med kläder, en med skor, en med pryttlar och en med smutstvätt, som en liten present till mamma... Så är det bara. Jag förstår inte hur folk som åker tåg eller buss beter sig..!

SOMMARLOV!!!


Tentan
avklarad! Nu är jag helledig ända tills nästa måndag, när sommarjobbet börjar. Fatta! Mer än en vecka, så jäkla gott! Och jag har ingenting som jag måste göra! Förutom att packa då, för tre månader iväg från lägenheten... Jag är riktigt tokdålig på att packa. Jag är en sån som "för säkerhets skull"-packar, men i år har jag lovat päronen som kommer och hämtar mig, att jag ska ha så lite som det bara går eftersom brorsan ska med i bilen också. Det här kommer att bli en utmaning... Men who cares, det är sommarlov!:P

Hoppas den är här för att stanna

Jag har längtat så himla mycket efter sol och värme och nu när den äntligen behagar komma till Skåne, så måste vi sitta instängda och tentaplugga! Fail! Jag är inte ens inte i närheten av den självdisciplin som krävs för att sitta ute i solen och plugga... ("Jag ska bara lägga mig ner och vila lite, det är ju så varmt", "Kolla de spelar volleyboll där borta, ska vi joina?", "Vadslagning om vilken blomma humlan landar på!"...)

Nu kommer jag ihåg hur dödens tråkigt det är att tentaplugga...

Det är juni. Hur gick det till? Jag är helt förbluffad, vart tog april och maj vägen? Och på torsdag har jag min sista tenta (och första sen förra terminen) innan sommaren och jag har fortfarande inte lyckats lista ut vad den handlar om... Jag tror att de sista tentorna innan sommaren har en förbannelse över sig, man är liksom dömd att kugga. Jag kan klara varenda tenta hela året, men så kommer vårterminens avslutande tenta och det är kört. Underligt det där. Fast what the heck, i år kanske det går bättre..!

RSS 2.0