Det svullnade knappt ens upp


Jag har nu fått mitt allra första getingstick. Ett stort ögonblick! Och jag kan konstatera att jag inte är allergisk, jag är värsta superwoman, hur frisk som helst! (Jag låtsas inte om att en vän talade om för mig att man inte vet om man är allergisk förrän andra gången man blir stucken...) Det är faktiskt ganska fantastiskt att man kan leva 21 år ute på landet och aldrig bli getingstucken, och nu när jag blev det var det på en semester. Ännu en sak att tillägga på min "been there done that"-lista.

I hufvudstaden

Hemma hos päronen igen efter min minisemester i Stockholm med Camilla. Vi gjorde en slags road trip av det och stannade på vägen upp i Gränna och köpte kopiösa mängder polkagrisar och på Cloetta blev det en hel del choklad. Japp, ditresan handlade alltså helt och hållet om godis. Egentligen hade vi tänkt stanna på en massa andra ställen också, men det pissregnade så vi bangade.

Vi gjorde Stockholm i två dagar innan vi körde hem igen. Första dagen var vi allmänt slöa och roade oss mest med att kolla på folk. (Btw så borde de seriöst överväga att stänga igen den rörliga trappan upp till Lustiga Huset på Grönan, det var ju sinnessjukt mycket folk som förmodligen såg sina liv passera revy där! Bara att titta på dem var nervpåfrestande nog..! Ruggigt.)

Andra dagen gick vi in helhjärtat för shoppingen och sen tillbringade vi en himla massa timmar på Skansen, för att avsluta med Allsång med Anders. Mycket trevligt att skråla visor för full hals med en massa okända människor! Rekommenderas!:P

Igår körde vi från huvudstaden på morgonen, så att vi skulle hinna med en heldag på Kolmårdens djurpark. Japp, vi är 24 år gamla och vi älskar djurparker! Underbart! Efter det besöket gick det tokfort att köra hem till Småland, förstår inte vad som hände, det tog ju typ tre gånger så lång tid att köra upp...



Anyways så är jag svinigt trött nu och tänker ta en lugn kväll (eftersom det regnar ute och jag inte är ett big fan av att frysa, så hoppar jag den planerade utebion).


Brist på sysslesättning...:)

HAR DU ?..
Folköl i kylen:
Nä, öl är inte min cup of tea, så att säga…

Något husdjur: Nope, om man inte räknar dammråttorna (standardsvar)
Någon favoriträtt:
Äh, älskar så väldigt många maträtter! Julkorv kommer högt upp på listan dock. Och jordgubbar, men det kanske inte räknas som en rätt..?
Någon flick/pojkvän:
Näpp, en riktig kvinna reder sig själv…;)
Puder på dig:
Nähä du tack, inte på sommaren (om det inte vankas fest vill säga)..!
Några framtidsplaner:
Road trip till Stockholm imorgon! Annars står väl examen nästa år i centrum. Efter det är det bara ett svart hål…
Någon sjukdom:
Nädå, frisk som en nötkärna!
Gymkort:
Inte just nu över sommaren, men under terminerna har jag kort på Gerdahallen.

Några kärleksproblem: Åh gud ja! Alltid…
En homosexuell kompis:
Inte vad jag vet.

Duschat idag: Det blir ikväll.
Någon kompis som snarkar:
Oja!
Någon vän som spelar i ett band:
Nej, tyvärr.
Några MVG:n:
Ja ett fåtal; i engelska A, datakunskap A och projektarbetet. Det var nog allt.
Någon som förstår dig:
Jadå, Camilla och Katta till exempel. Och mamma när det verkligen gäller.
Tuff kompis som kan försvara dig:
Jag tror nog att flera av mina kompisar hade ställt upp.
Något beroende:
Inte direkt… Skulle vara saltlakrits då. Och How I Met Your Mother
Fikat idag: Absolut! Det bästa på hela dan!J Fika rocks!
Nagellack:
Härligt rött på tårna, nagellack på fingrarna är otillåtet när man jobbar på sjukhuset.
Någon vän som bor i ett annat land:
Ingen nära vän.

VEM ?..
Avskyr du:
Jag avskyr inte människor. Eller jo förresten en; Tracy, min ena chef på hotellet jag jobbade på i Skottland. Hon var en himla hagga.

Hånar du: Sånt sysslar inte jag med. Inte medvetet i alla fall.
Delar du mest minnen med: Emelie Olsson, tror jag. Eller är det kanske Camilla? (Förutom familjen då förstås.)
Längtar du mest efter: För tillfället; morgondagen, ska bli jäkla roligt!
Stör du dig på: Folk som ser ner på andra människor och snackar en jävla massa skit.
Gosar du med: Min brorson... ;) Gos är bra.
Lagar mat: Nu; mamma eller pappa, annars; jag.
Diskar: Nu; diskmaskinen, annars; jag.
Tror att den är någon: Öhh..?

VILKEN ?..
Tidning läser du: Smålänningen när jag är i Småland (fast inte speciellt noga, mest serierna och horoskopen), Cosmopolitan när mamma har köpt den åt mig (jag lägger inte mina få slantar på tidningar).
Buss åker du oftast: 4:an, till och från stan och Vildanden i Lund.
Frisyr har du: Risigt… Halvlångt, sidbena, snedlugg, utväxt (mörkbrunt med blonda slingor). Den bokade klipptiden närmar sig som tur är.
Dag fyller du år: 22 januari, en lördag nästa år (en bra dag att fylla 25 på!).
Årstid föredrar du: Våren. Fast jag diggar alla årstider, just nu längtar jag efter sol och värme igen.
Stad är du uppväxt i: Ingen alls, bara en liten by.

VAD ?..
Gör du nu:
Skriver det här och funderar på vad jag ska käka till kvällsmat.
Gör dig till en bra människa: Jag är supersnäll och omtänksam, och väldigt lyhörd. Jag gör mitt bästa för att inte behandla någon illa.
Gör dig till en dålig människa: Ibland gör jag saker utan att tänka på konsekvenserna, och då kan man såra någon utan att inse det förrän det är för sent.
Vill du arbeta med: Sjuksköterska är ett alternativ, men det finns massvis av jobb jag skulle kunna tänka mig! Men jag känner mig helt säker på att jag har valt rätt!
Är roligast just nu: Att träffa Camilla och andra kompisar man inte sett på länge. Och härliga sommarflirter;)
Har du på dig nu: Blå klänning och rosa strumpor (det blev kallt om fötterna).
Har du för smink idag: Mascara, enbart (det är ju sommar).
Äger du för skor: För många för att rabbla upp här. Just nu används ballerinaskorna, gladiatorsandalerna och flipflopen mest.
Har du för storlek i skor: 37-38.
Läser du för bok: Dödgrävarens dotter av Joyce Carol Oates.
Ska du göra nu: Fixa mat.


Ensam hemma och softar

Bildkälla här

Det känns inte så himla upplyftande när det är 14 grader ute och regnar när man är ledig på sommaren, men å andra sidan gör det det tillåtet att sitta inne och kolla på film och det är rätt göttigt ibland. Än så länge har det blivit Fast & Furious 4 (ögongodis!) och Jurassic Park 3, men dagen är inte slut ännu... Packningen inför morgondagens road trip till Stockholm är färdig (jag packade till och med ner ett par jäkla jeans, fast det är sommar..!) och mer än så har jag inte tänkt göra idag. Egentligen skulle jag har varit i Lund nu, men jag skippade det. Blev lite tajt med tiderna...

Sentimentalitet...

Jag och Camilla har en förmåga att typ alltid ha hysteriskt roligt, även när vi gör skittråkiga saker (som exempelvis att byta klädsel på sätena i bilen alldeles för jäkla sent på kvällen)... I sann "C & E"-anda får vi strålande bra resultat efter att ha skippat alla instruktioner och kört vårt eget race. Under tiden har skrattar vi halvt ihjäl oss. Det är då man vet att man alltid kommer att vara vänner.:-)

Hemma i Småland igen...

...efter ett par dagar med hela familjen i Västervik. Alltid trevligt, det händer alltför sällan att vi träffas allihop (trots att vi bara är fem)... Sovit på hotell, ätit gott, promenerat och badat i Östersjön (svinkallt!)... Nu är jag helt jävla slut och ser fram emot en härlig sovmorgon och lite kompishäng imorgon.

Underbara sena sommarkvällar!

Härlig dag! Åkte till havet och badade och solade med mamma. Det är helt klart semester när man ligger på en varm sandstrand och dåsar!:) Riktigt soft!

Igår kväll lullade jag och en kompis runt i skogen och badade fötterna i en sjö (en aning för kallt för ett riktigt dopp). Det är så mysigt att spatsera omkring barfota på skogsstigar (tills man skär upp tån på en trädrot och nästan svimmar av åsynen av blodet som rinner ur en...)! Det får nog bli en skogstältning snart, med inkluderat nattbad. Älskar landet på sommaren! (Ni kanske undrar hur det ska gå för mig som sjuksköterska när jag mår dåligt av att se blod, men då kan jag berätta att det fina i kråksången är att det bara gäller mitt eget blod, andras blod har jag inget emot...)

Älskar sommarlov!

Okej, första semesterdagen är alltså här. Första av sexton, innan jag jobbar två veckor till. Tyvärr suger vädret idag (konstigt det alltid är bättre väder när man jobbar, och ännu underligare att det är likadant för alla...), men det kan jag leva med, jag är ju i alla fall ledig!:P Underbart! Av mina dryga två veckors ledighet har jag hela fyra dagar som är oplanerade..! Hmm, vad ska jag klämma in där..? En utflykt till havet kanske? Eller en turridning? Nått lajbans ska man väl kunna hitta på, sitta hemma och uggla på sina lediga dagar går ju inte för sig! Fast en sovmorgon här och var hade nog inte skadat...

Nu blir blommorna glada, som mamma alltid säger...

Satan i gatan vad det regnade i natt! Det var helt galet! Jag är ensam hemma i mina föräldrars hus denna helgen, vilket medför att jag måste vattna trädgårdslanden varje kväll, men när det regnar så där så behövs det minsann inte..! Det är fördelen med regn. Dessutom jobbar jag hela jäkla helgen i alla fall, så det får regna så mycket det vill. Så länge det slutar tills nästa vecka när jag är ledig...

Here we go again...:)

Hemma efter ett kvällspass på sjukhuset. Sommarvärmen håller i och jag njuter massvis! Nu jobbar jag bara helgen också sen är jag ledig i två hela veckor, innan jag jobbar de sista två sommarjobbsveckorna. Päronen är iväg i ett par dagar nu, så nu blir det lite ensamtid för min del. Eller ja, ensam och ensam, jag kommer ju träffa kompisar och folk på jobbet, men lite ff i alla fall... Jag kan ärligt säga att jag inte fattar vart den här sommaren har tagit vägen. Herregud, vad fort det har gått! Jag har varit uppbokad ungefär varenda dag (och det funkar finfint för mig, det är precis så jag vill ha det)..! Det har blivit en jäkla massa bad och utflykter hit och dit. Underbara sommar!:P

Vem behöver sova på sommaren..?

Jobbade till 22 igår kväll, en riktigt hektisk kväll var det! Därför var det galet skönt med kvällsbad i sjön efter det! Visst, det blev kanske inte så många timmars sömn sedan, eftersom jag började jobba vid sju i morse, men det var värt det! Så jäkla gött och jag fick min dagliga dos av sommarlovsfeeling..!:P

Kan bli ett långt kvällspass på jobbet idag...

Jag blev väckt jobbigt många gånger inatt och på min välbehövliga sovmorgon. Det började med grannens tonåring som körde moppe (först vaknade jag när han körde iväg och sen en gång till när han kom hem igen...), sen skrek en fasan (Sveriges vidrigaste fågelläte), sen flög en geting stor som en talgoxe in i mitt rum. Sen var klockan halv sex och mamma och pappa steg upp och eftersom jag sover jämte köket, så vaknar jag alltid då. När de gick till jobbet halv sju så somnade jag om, men sen blev jag väckt igen vid halv åtta när någon annan arbetssam människa bestämde sig för att börja banka på plåt. Då gav jag upp.

Bara vara

Gud, vilka sommarkänslor jag har! Det är helt underbart väder och jag vill bara bada, sola, åka på utflykter, tälta, grilla och ha det allmänt jättemysigt. Jag vill med andra ord inte alls jobba, jag vill bara, bara ha sommarlov!

RSS 2.0