Men ärligt talat; jag vill inte äta pizza på julafton..!

Herregud, det här bådar inte gott! Blir det jul i Skåne i år måhända? Vad himla glad jag är att bror nummer två och ena kusinen bor i Malmö, kommer inte jag hem så kommer inte de heller hem... Så i vilket fall som helst så behöver jag i alla fall inte sitta ensam på julafton! Förutsatt att det går att ta sig till Malmö...

Jag känner att fotot inte gör snömängden rättvisa. Alls.

Idag är dagen jag ska försöka ta mig hem till mor och far i Småland. Med tåg. Det kan hända att det går sådär... Fast den största utmaningen blir nog att ta mig från lägenheten till busshållplatsen, troligtvis kommer det liksom inte att funka att rulla resväskan genom knähög snö.

(Ja, jag vet att det står två kundvagnar bakom trädet... Kundvagnar till soptömning är allmänt vedertaget i studentlyor. De har dock sin storhetstid på sommaren.)

"Ledig"!:P

Nu har även jag jullov! Eller ja, jag måste plugga i jul, men jag har i alla fall inga föreläsningar förrän den tredje januari. Härligt! Jag (och flera andra med mig) avslutade terminen på topp med att skubba från sista föreläsningen... Men man får göra det när det är föreläsning i repris (för tredje gången)..!

Nu fixar jag julstämning med Julen är här på repeat på Spotify.

God jul kära ni!

Jag fick tre julkort på posten idag. Det är supergulligt! Problemet är bara att jag inte har skickat ett endaste julkort, har inte ens tänkt tanken, så nu känner jag mig lite dum. Kommer de som jag har fått julkort av att tycka att jag är en otrevlig och otacksam grinch nu? Det vore synd.


Nästa projekt är: riktiga skidor. Utomhus.

Egentligen hade jag och M tänkt åka pulka idag, men vi bangade. Det är för jävla kallt ute! Det är så vedervärdigt att min fåfänga faller död ner och jag byltar på mig min tjockjacka från gymnasietiden och de cirka fyra storlekar för stora termobyxorna, så fort jag går utanför dörren. De där kilometrarna till och från skolan är brutala! Lyckligtvis så är jag alltid försenad och man får upp värmen lite när man springer...

Idag har jag för första (och förmodligen sista...) gången stått på ett par rullskidor! Inomhus (uppenbarligen, eftersom rullskidor inte gör sig så bra utomhus just nu). Det var fett coolt! Och så jäkla töntigt. Jag menar, hallå, rullskidor..? Allvarligt.

Jag pratar i alla fall inte i sömnen

Ibland får jag en känsla av att min fantasi inte riktigt får utlopp i skolan under dagarna och därför måste ta igen det på natten. Jag drömmer väldigt ofta väldigt underliga drömmar. Igår natt var det till exempel en rysk maffia maskerade som ett filmteam som försökte få mig att spela stjärnrollen i en porrfilm (vilket jag inte kände mig så himla pepp på...), inatt var det en sjukt kaxig och otrevlig backhoppare som hojtade "I'm invincible!" till en tv-reporter innan han skulle vara kusk i ett travlopp. Det slutade med att han försökte fuska, nästan kapade av benet på ett hjul och reportern undrade (väldans hånande) "hur invincible känner du dig nu..?!". Också den där gången när jag blev jagad genom ett gammalt slott av en förvuxen Musse Pigg med en gigantisk köttkniv. 

Ja, alltså, jag är faktiskt inte sjuk i huvudet. Inte egentligen.

Pank, men tillfredsställd

Det kostar 450 spänn att klippa sig på SKULT, men det är värt det! Bara den underbara massagestolen man sitter i samtidigt som någon tvättar håret och masserar hårbottnen på en, är värt pengarna! Sen är det liksom bara en bonus att man får en riktigt schysst klippning också... Herregud, hårbottenmassage är ju helt sinnessjukt skönt!

Kan de se att jag ljuger..?

Det var en väldans trevlig kväll igår, men det blev lite för sent och det känns idag, om man säger så... Som tur var så hade vi bara grupparbete fram till lunch, så det blev en kort dag. Blir nog en lugn kväll, en tur till frissan bara om ett par timmar. Jag är i ruggigt stort behov av att klippa mig! Jag har inte klippt mig sedan början av augusti, men när frisören frågar håller jag stenhårt fast vid "kanske två månader sen..." Inte en chans att jag erkänner min risighet för ett proffs..!

Ut och pulsa..!

Strax iväg till en kompis för lite trevligt middagssällskap och mysigt kurande inomhus (det toksnöar verkligen ute!). Undrar varför maten alltid är så himla mycket godare när man äter tillsammans med någon än när man käkar själv..?

Den gamle prällen som aldrig dök upp

Hjälp, vilket väder det är! En promenad hem från skolan i snöstorm rekommenderas inte - kallt, blött och halt (fast okej, det var ganska roligt att pulsa:P)! Vi slutade tidigare idag, eftersom vår eftermiddagsföreläsare aldrig dök upp. När vi hade suttit och väntat i fyrtio minuter (eftersom föreläsningen tydligen skulle vara i världsklass) och han inte hade hört av sig, så gav vi upp. Alltså; ledig eftermiddag! Skönt förvisso, men å andra sidan var jag ganska pepp på den här föreläsningen, så det var lite tråkigt också...

Movie night

Kom hem från skolan för en timme sen eller så och nu bär det strax av till Katta för en kväll med Sagan om ringen och matlagning. Jag råkade kläcka ur mig att jag bara har sett Sagan om ringen-trilogin en gång och då propsade hon på att vi skulle köra maraton innan jul... Maraton känns dock lite saftigt, jag går till skolan till typ fyra varje dag och det är ju inte precis några kortfilmer. Men ikväll blir det i alla fall första! Planen är att köra de andra två på (den sannolika) bakfyllan på söndag, men ärligt talat - vad är oddsen för att man lyckas hålla sig vaken genom två såna aplånga filmer dagen efter en 25-årsfest..? Jaja, den som lever får se... (Eller vad det är man säger.)

Lampa som lampa...

Madde kommenterade min (icke-existerande) julpyntning när hon sov här förra veckan. "Det är så himla mysigt med alla julstjärnor och adventsljusstakar i alla fönster man går förbi också kommer man till ditt och då är det bara... mörkt."

Meh! Så jädra mörkt är det faktiskt inte - jag lovar att min golvlampa lyser tillräckligt starkt för att synas lite genom fönstret också..!

En grotesk start på morgonen

Herregud, imorse när jag gick till skolan var jag waaay to close att trampa på en död katt! Den låg uppe på trottoaren, alldeles stendöd. Och stelfrusen. Benen spretade liksom rakt ut i luften. Okej, katter är kanske inte mina favoritdjur, men jag vill inte se dem ligga döda heller. Stackars katt (och stackars alla oss som tvingades se eländet...)!

Man blir aldrig för gammal för Astrid

Titta vad jag fick på posten!:-D Mamma fick den i affären hemma och tänkte genast på mig... Astrid Lindgren rockar fett!


Och snart är det jul..!

Tillbaka i skolan igen. Vi har börjat på kursen i barnsjukvård nu och hade de första två föreläsningarna idag, varav en var repris (för fjärde gången!)... Men den här gången stannade jag hela tiden ut, det är så himla trevligt att vara tillbaka bland kompisarna i skolan igen så det gjorde liksom inte så mycket! Fast den här veckan har onekligen potential att bli tung; heldagar i skolan och sen grupparbete på det... Men what the heck, det är gött att vara tillbaka!:P

Kom och ta mig långt härifrån, långt härifrån, långt härifrån...

Är precis hemkommen efter en eftermiddag/kväll med julmys med tjejgänget. Glögg, pepparkakor, julgodis, pyssel och sällskapsspel. Mycket trevligt! Ända tills det var dags att bege sig hemåt... Jag och Katta missade nämligen bussen och blev därmed påtvingade en 35-minuters promenad hem. Det är snorhalt ute, men vi trotsade isen och speedade hem. Det är nämligen jävligt kallt ute (och vi var helt klart inte klädda för "jävligt kallt")! Åtta minusgrader och blåsigt. Halvvägs nångång hade jag förlorat känseln i låren och fingrarna. Inte okej.

I mitt nästa liv vill jag bli ett savannlejon. Afrika känns som ett schysst ställe att bo på.

Resultatet av en pysseleftermiddag - två yttepyttesmå pappstjärnor.
(De var faktiskt jädrigt svåra att göra..! Faktiskt.)

Saker jag inte vill lägga pengar på:...

Om sisådär ett halvår kommer jag att flytta från min studentlya i Lund och förhoppningsvis få ett jobb, som ger lite mer slantar i kassan än vad CSN gör (inte så mycket mer dock, jag har ju trots allt valt att plugga till sjuksköterska...). Då kommer jag att nog bli tvungen att börja byta ut mina elektronikprylar. De har varit halvdöda de senaste åren eller så... Datorn stendör sådär en gång i månaden och däremellan får den frispel och hittar på alla möjliga underliga saker (spänning i vardagen förvisso..!), stereon har bara en fungerande högtalare, den enda knappen som funkar på dvd:n är play (visserligen den viktigaste, men ändå smått irriterande) och tv:n tillverkades någon gång i forntiden och tar ungefär lika stor plats som sängen. Mobilen kraschade för ett par veckor sedan, men brorsan bidrog med en annan som han hade liggande hemma. Jag tvivlar dock på att han har en dvd-spelare, stereo, tv och laptop som ligger och skräpar...

Dessa sabla hustomtar!


Igår gjorde jag fudge, för att ta med till julmys med tjejerna imorgon. Och de blev så jädra goda att jag måste göra nya idag..! Det är liksom någon som har ätit upp nästan alla julmysfudgen! Jag fattar inte, det är så himla konstigt.

Back to normal!


Jag har precis avslutat en sex veckor (väldigt) lång praktik och firar med glögg, pepparkakor och busselulle. En underbart traditionell julfika, som gör sig väldans bra såhär nattetid..!

RSS 2.0