Vädergudarna jävlas med oss

Gomorrn gomorrn! Än så länge har jag inte begett mig ner till parken för Lunds fantastiska Valborgsfirande och för tillfället regnar det, så jag väntar nog ett tag till... Himlen är helt igenmulen, inte en solstråle så långt ögat når. Det här bådar inte gott.

Rackarns järnspikar.

Mina jeans gick sönder idag. Vilket innebär att jag har gått runt med öppen gylf hela dagen. Väldans flådigt! Tur att jag hade en tillräckligt lång tröja som täckte det (så länge jag inte stod upp, lutade mig bakåt eller stoppade händerna i fickorna)... Också tur att det var de svarta jeansen, de bör jag ju ändå inte använda den här tiden på året (nu gjorde jag det i alla fall, för jag gör inte alltid vad jag bör), så jag har några månader på mig att skramla pengar till ett par nya...

Pluggpaus på tre dagar! Wohoo!

Sista dagen på praktiken gjord! Fin avslutning med fläskfilé, hasselbackspotatis, hemmagjord bernaisesås och marängswiss (matlagning som aktivitet för patienterna). Mmm! Riktigt schysst att ha en kock i gänget..!

Nu håller vi bara alla tummarna för att det blir strålande sol imorgon till Valborgsfirandet!

Goa gubbar är vi allihopa..!

Idag hade vi diskussionsforum med patienterna, och de fick själva välja ämne. Och vad väljer de här tuffa macho killarna att prata om i en timme? Jo, barn. Och förlossningar. Jag kan efter den här praktiken konstatera att mina eventuella fördomar om narkomaner har ungefär ingenting att göra med verkligheten. På ett bra sätt!


Vi har också spelat badminton en stund i eftermiddag. Det var verkligen evigheter sedan jag gjorde det sist, men jäklar vad skoj det är! Det är mycket jobbigare än vad man kan tro. Faktiskt... Och jag och min partner (dubbelspel) kickade ass!;)

Det närmar sig...

Köpte entréband till karnevalen på vägen hem från praktiken idag. Tyvärr var revybiljetterna slut, så blir nog bara dansen för mig. Men det blir säkert superskoj i alla fall!

Sista veckan på praktiken nu, bara tre futtiga dagar kvar. Det har varit en jäkligt soft praktik, men det ska ändå bli rätt skönt att komma tillbaka till skolan. Kortare dagar liksom och hänga med kompisarna. Men innan dess kommer Valborgshelgen!;P

Ett kärt återseende


Japp, vi hade en väldigt trevlig kväll igår! Det märktes att det var ett tag sen vi träffades, det blir ju inte så ofta under praktiken. Vi satt och bara snackade skit i typ sju timmar, lyckades inte ens hålla käften under Trolltyg i Tomteskogen (som btw, är en jäkligt rolig film! "Fjant, var är du?!":P). Nu är jag dock himla trött.

Motivation

Det blev inga biljetter idag (utom en som Sofia köpte till mig), det var en så in i helvete lång kö så jag iddes inte. Det får helt enkelt bli imorgon istället (om det finns några biljetter kvar då återstår att se)... Bortsett från det, så har jag fått en del gjort i alla fall! En klasskompis ville komma bort ikväll och kolla på Trolltyg i Tomteskogen med mig. Mycket trevligt! Dessutom ledde ju detta till att jag liksom blev tvungen att ta tag i städningen och disken och annat smått och gott, som ingen utomstående ska behöva se... Så oj oj oj, vad duktig jag har varit idag..!;)

Jag känner en effektiv dag är på g..!

Idag ska det sista på arbetet skrivas (nä, jag orkade inte skriva färdigt det igår, men det var det ingen annan som gjorde heller, så det är okej) också ska här städas och hushållssysslas. Ska ner en runda till stan också, det är dags att köpa biljetter till Lundakarnevalen nu!:P Dessutom verkar det bli en härligt solig dag, så jag hoppas på att hinna hänga ute så mycket som möjligt!

Mmm, yummie!

Gula kiwisar (kiwi i plural??) måste vara en av de godaste frukterna som finns!

Suck, pust och stön..!


Jag tycker verkligen att det är sjukt oinspirerande att sitta ensam och skriva ett arbete! Normalt sett älskar jag att lära mig nya saker och jag är pepp på det mesta som är nytt, men jag tråkas ihjäl av att sitta här och leta information och skriva alldeles själv! Det spelar inte ens någon roll att det är ett intressant ämne (samband mellan narkotikamissbruk och ADHD), jag bara fastnar hela tiden av ren tristess. Så himla frustrerande. Jag måste som sagt få arbetet klart idag, och det kommer jag att få (det ordnar sig alltid på ett eller annat sätt...), men det blir fan inte roligt..! Okej, nu har jag gnällt färdigt.

Det här kommer att bli en lååång dag...

Jag tog mig en ledig dag idag, hade ändå för många timmar på praktiken. Det är nämligen så att fördjupningsarbetet som ska skrivas under praktiken ska skickas in idag. Hade jag inte varit så sinnessjukt segstartad så hade det här så klart redan varit gjort, men nu sitter jag här i alla fall med ett helt opåbörjat arbete att skriva. Och jag är ruggigt seg idag. Så ja, det här kan gå hur som helst...

Jag hade i alla fall en trevlig kväll igår, så det kan vara värt lite seghet. Katta och jag körde en filmkväll (minus pizza den här gången...) och pratade en väldans massa skit. Väldigt roligt, fast det ledde till att det inte blev någon träning igår heller. Shit alltså, min sjävdisciplin är verkligen på bottennivå..! (Men vad fan, jag har ju kul i alla fall!:P)

Glöm inte att det snöar...

Ikväll hade jag två valmöjligheter: plugga och träna ensam eller gå bort till Katta och kolla på film och käka pizza. Så ni kan ju gissa vad jag har sysslat med ikväll...

Satans opålitliga aprilväder..!

WTF! Det vräker ner snöblandat regn ute! WHY, GOD, WHY?!

Bra avslutning på en skön dag!

Blev ett step up-pass ikväll, riktigt gött! Fast jag saknade min träningskompis som ligger hemma sjuk, det är så mycket roligare att ha sällskap på passen. Eller snarare på vägen dit och hem... :)

"Extrasöndagar" is the shit!

Inte så härligt väder längre, men ändå; en bra dag! Så skön, så skön. Har fixat kompletteringen jag skulle göra på min pedagogiska rapport, tvättat en massa och nu sitter jag och kollar på The Big Bang Theory och fikar.:) Jag är en riktig jäkla sucker för fika! Och jag skrattar ihjäl mig åt Sheldon!:P

Ibland bara måste man älska söndagar!

Ahh! Härlig morgon med härligt väder! Känner mig utvilad och redo för en ny dag efter tolv timmars sömn. Det är det bästa med att festa på fredagen istället för på lördagen, det känns liksom som att man får en extra ledig dag på köpet. Helt underbart!

Snart läggdags..!

Jag är så himla sinnessjukt trött! Verkligen på riktigt. Jag försökte läsa en stund, men jag kunde inte hålla mig vaken, somnade och vaknade igen typ fem gånger på två sidor. Inte okej. Tidig kväll idag!

Vad är det som är så speciellt..?


Det blev The Notebook som bakfyllefilm idag. Har aldrig sett den innan, men man har ju hört att den ska vara så väldigt bra och sorglig, en riktig lipfilm. Och visst, den var väl tragisk och fin och så, men så jäkla fantastisk tyckte jag inte den var. Och jag fällde inte en enda tår. Kan har någonting att göra med att jag inte är något jättefan av ledsamma draman visserligen.

I återhämtningsfasen nu

En kompis skrev: "Man måste vara ung och dum för att bli gammal och vis". Haha! Thank Goodness for that!;P

(Det blev en lång kväll/natt igår... Fördelat på bägge korridorsfesterna. Superskoj!)

I min smak precis!:P


Idag blir det en klassisk lundakväll! Korridorsfest med andra ord. Eller i det här fallet; korridorsfester. En i min gamla korridor, plus i en kompis korridor, så jag velar lite... Fast det blir nog en kombo i slutänden. Varför nöja sig med lite när man kan få allt..? Dock vet man ju aldrig riktigt hur en festkväll slutar...;)

Ledig hela helgen!:P


Underbara fredagar! Gotta love 'em! Idag var jag på studiedag på en annan avdelning, med en annan typ av behandling för missbrukare. Hade båda sina bra och dåliga sidor... Helt klart skoj att se något nytt och dessutom fick jag sällskap av en kursare till mig. Också fick vi gå hem ett par timmar tidigare.:) Nackdelen var att det inte fanns mer att göra där än på min vanliga avdelning och där fanns dessutom inga tidningar att läsa och de hade inget pingisbord... Men i alla fall; roligt med nytt!:)

När jag kom hem väntade en bröllopsinbjudan på mig, min kusin ska nämligen gifta sig i augusti. Mitt livs första bröllopsinbjudan! Jag har aldrig varit på bröllop, så det ser jag fram emot! Så spännande!:P (Också är det alltid roligt att klä upp sig!)

"Du skulle ju kunna skriva en mening till om..."

Varför är det alltid något fjuttigt som ska kompletteras på alla arbeten man skriver på universitetet?! Man får känslan av att lärarna verkligen letar efter minsta lilla fel, bara för att liksom. Suck.

Det övergår mitt förstånd

Hur kan saker bara försvinna? Bara sådär. Poff.

Oväntad ledighet

Fick sluta tidigare idag, de skulle ha personalmöte. Min handledare sa att jag fick välja själv om jag ville stanna kvar och kolla på film med patienterna eller om jag ville cykla hem. Så nu är jag hemma. Inte för att det inte är trevligt att se på film, men jag kan nog hitta på något lite mer meningsfullt hemma... Kanske. I vilket fall som helst så är det väldans skönt med en ledig eftermiddag! Och som bonus så är det helt underbart väder idag med!:)

Kvällsskift

Idag har jag varit på utflykt till Botaniska trädgården i Lund med praktiken. Jag har faktiskt aldrig varit inne i växthuset där, men idag var jag det! Och det är riktigt mysigt. Ännu en sak jag har tänkt göra länge, och som jag äntligen har gjort! Under den här praktiken! Fantastiskt!:P

Tv-kväll

Jag tycker Maria Montazami i Svenska Hollywoodfruar (japp, jag kollar på det..!) är så himla söt! Till sättet alltså. Hon är som en gosig nallebjörn. Lite smådum och pedantisk så där, men hon verkar så himla gullig! Man kan liksom inte låta bli att småskratta lite överseende åt henne... Känns som att hon skiljer sig rätt mycket från typ alla de andra fruarna.

Älskar våren!

Det är helt underbart väder idag! Blev en runda på stan, gick och klippte mig (så jäkla skönt!) och strosade omkring lite. Sen promenad hem i solskenet. Underbart att vara ledig en dag som denna!

Kulturell på jobbet

Praktik hela helgen. I eftermiddags var vi på utflykt, ett par timmar på Kulturen. Jag har aldrig varit där innan, så det var skoj! Väldigt mysigt att bara spatsera omkring och titta på de gamla husen och en massa utställningar. Har tänkt gå dit flera gånger tidigare, men det har liksom inte blivit av (med andra ord ännu en sak under den här praktiken jag kan bocka av på mitt livs to do-list..!).:)  

Min brorsa fyller 30 idag. Ibland känns det väldigt bra att vara yngst..! Fast han har hunnit med en hel del i sitt liv so far, jag hoppas att jag också har det när jag fyller 30... Har gott om tid på mig!;) Btw, så läste jag nånstans att den tionde april är den vanligaste födelsedagen i Sverige. Bara så att ni vet.

Förbluffar mig själv


Jag har nu deltagit i mitt första aerobicspass någonsin! Ärligt talat trodde jag med säkerhet att det skulle gå åt pipsvängen med tanke på min koordinationsförmåga från helvetet, men faktiskt så gick det inte så illa ändå... Okej, jag fumlade ju en del, men det kunde ha varit värre. Jag är rätt nöjd måste jag säga och det är inte helt omöjligt att jag kommer att återvända dit någon dag...

Skoldag. Typ.

Heldag med föreläsningar på BUP idag. Väldigt intressant, men en dryg timme efter att jag har kommit hem har jag fortfarande träsmak.

Dagen har gått alldeles för fort!


Japp, det blev en helt underbart skön långpromenad på S:t Hans backar med Katta! På eftermiddagen dessutom så vi fick njuta av solen (och så att man inte missar Grey´s anatomy...). Men annars har jag bara slappat; läst och kollat på The Big Bang Theory. Och käkat glass. Nice!:)

Underbara vår!

LEDIG! Så jädra gott, jag njuter massvis! Dessutom är det strålande sol ute och ett helt underbart vårväder (inte för att jag har varit ute mer än för en runda till tvättstugan, men möjligheten finns..!). Inga planer som helst för dagen och det känns löjligt skönt faktiskt! Okej, det blir nog en långpromenad sent ikväll också, men annars ingenting!

Tisdag

Idag var en bra dag på praktiken! Kollade inte på tv en enda gång..! Jag och min handledare hade inskrivningen, så det kom några ruggigt abstinenta patienter, så jag lärde mig en del idag. Dessutom gav min handledare mig ledigt imorgon, eftersom jag har några timmar för mycket och en sjudagarsvecka känns ganska saftigt... Så; bra dag!:)

Nu ska jag bara lata mig och sen blir det sen kvällspromenad med Katta.


Kraftigt rastlös


Hemma från praktiken igen. Idag har jag tittat på ungefär 100 olika tv-program (zappälskande patienter...) och läst en halv fackbok om beroende. Åh, just det, jag har ju vattnat blommor också..! Ännu en oerhört givande praktikdag. Fast jag fick i alla fall se ett helt avsnitt av Seinfeld, det enda programmet som inte zappades bort. Jag har faktiskt tänkt kolla på det ett tag (efter att ha blivit hånad på en fest för att jag aldrig sett det), så dagen förde någonting gott med sig i alla fall..!:) (Btw, jag tyckte inte det var någon höjdare. Faktiskt.)

I-landsproblem

Åh, vad jag hatar Bregott! Varför måste det vara så satans hårt?! Man kan ju inte bre en macka utan att den faller sönder, och det är helt omöjligt att lägga makrill på en smörgås med stora hål i. Suck.

Ganska sliten...

Hemma i Lund igen efter några dagar med familjen i Småland. Jag ska iväg på praktik om en stund, kvällspass idag, och det känns ganska motigt måste jag säga. Trött som fan idag! Jobbigt att man alltid blir ännu tröttare två dagar efter man har festat... Men det får det vara värt, vi har riktigt skoj i lördags! Förfest med beer pong, SingStar och en massa skitsnack och sen nattklubbspremiär (med gratis inträde, wohoo!). Trevligt, trevligt! Igår fick jag, min brorsa och min kusin skjuts ner till Skåne av mamma och pappa, väldans lyxigt!:) Brorsan fick ett hemmabio-system i 30-årspresent, så igår blev det filmkväll och tacos.
Denna veckan är jag inte ledig en enda dag. Praktik sex dagar och en heldag i skolan. Funderar på att be om ledigt en dag i alla fall, jag har ändå för många timmar. Fast just nu längtar jag bara tills den här dagen är över, så jag får gå och lägga mig och sova igen...

Nya erfarenheter

PÅSKLOV! Tre härliga lediga dagar framför mig! Åker hem till Småland imorgon och stannar där till söndag. Ska bli skoj att träffa gamla kompisar, det blir ju inte så ofta nu när alla bor utspridda överallt. En utekväll är inplanerad på påskafton (japp, vi har planerat..!), så det blir säkert jätteroligt!

Idag har jag faktiskt varit med på ett par samtal med patienterna (det kom in två till igår eftermiddags) och ett infosamtal med en kille som eventuellt skulle skriva in sig. Det där infosamtalet var ganska jobbigt faktiskt. Jag är helt klart inte van vid att höra den typen av livshistorier som många av de här patienterna har. De flesta har börjat med heroin innan de fyller 20, och har tagit diverse andra preparat under hela sin tonårsperiod. Det var chockerande, det värker liksom i hjärtat. Fast jag har inte bara gjort jobbiga saker idag! Jag har gjort ett glassmycke (yes, jag fick testa!) och läst Illustrerad vetenskap också. Tyvärr missade jag dagens promenad och avslappningen med sjukgymnasten... Jag tycker nog dock att jag kompenserade promenaden genom min cykeltur fram och tillbaka till praktiken (de 6 km hem i uppförsbacke är jävligt jobbiga och jag svettades som en gris, men det går!).

RSS 2.0