En dag till...

Imorgon bär det av hemåt Småland och mamma och pappa, och där stannar jag tills januari. Ska bli riktigt skönt med lite jullov måste jag säga. Möjligtvis måste det bli lite plugg med, men mest ska jag vara ledig. Det ska bli så sjukt kul att träffa alla gamla kompisar hemma med, det var ju flera månader sen sist! Ja, jag känner julstämningen...:)

En kväll som skriker söndag...

Klockan är tjugo i tio, jag är 23 år, student och ska inte upp förrän 07:20 imorgon. Är det legitimt att gå och lägga sig nu i alla fall..? Om jag ligger och filosoferar en stund innan jag somnar..? Tristess måste väl ändå räknas som en godtagbar anledning att gå och sova löjligt tidigt...

Fortsätter det så här så blir det spännande...


Det är nästan en halvmeter snö ute och det snöar fortfarande. Det är faktiskt helt sjukt. Och väldigt fint och mysigt.:)

De hann i alla fall inte ifatt mig...

Den här helgen har jag verkligen längtat efter! Jag har siktat in mig på en riktig jäkla sovmorgon imorgon (eller möjligtvis på söndag, beroende på om det dyker upp något roligare alternativ)...:) Jag är så sjukt trött så det finns inte! Den här veckan har varit helt absurd, jag har nog aldrig drömt så mycket innan! Jag har verkligen blivit jagad av alla möjliga (och omöjliga...) värstingar varenda natt. Vilket innebär att man vaknar helt slutkörd och sönderstressad med en puls på 200 efter att ha sprungit som en liten tok halva natten. Shit, vad jobbigt! Jag som inte ens tycker om att springa på dagarna.

En riktig vargavinter som gamlingarna säger

Det är verkligen en väldans massa snö ute. Och det är riktigt tokkallt. Och halt. Det är inte alls cykelväder med andra ord. Men är man Lundabo så är man... Lite spänning i vardagen är väl bara trevligt...

Katastrof!

NEEEJ!!! Ägglikören åker nästa år ut från Aladdinasken! Det kan inte vara sant! Min älskade ägglikör. Den nästgodaste chokladen (den bästa är likörtryffeln, som btw var ruskigt nära att ryka) i hela lådan! Det här är inte bra. Julen förstördes just lite.

En vän påpekade att det är den tredje (!) advent idag

Nyss hemkommen efter att ha njutit av ett underbart luciatåg i AF-borgen! Nationskörerna hade slagit sig samman och gjort en grym konsert! Det var så fint så jag ryste till flera gånger. Åh, vad jag älskar lucia! Det är en sådan mysig stämning med musiken och alla ljusen i mörkret. Mäktigt! Dock hade jag lite svårt för en operakille som sjöng Ave Maria solo, efter det kan jag konstatera att jag inte är en operaälskare... Det var riktigt creepy. (Han gav mig visserligen också rysningar, men av den obehagliga sorten...)
För att bättra på julstämningen ytterligare, så har vädergudarna gett oss snö! Tackar för det! Myys!

Lightversionen av tentafirande


Gött! Tentan gjord och nu är hela helgen fri, inget plugg whatsoever. Härligt! Igår hängde jag med Sofia och några andra från hennes korridor och kollade på Idolfinalen. Man kan fråga sig varför, för ingen var egentligen speciellt intresserad... Jag har bara sett ett avsnitt tidigare, så jag hade ingen som helst koll och gav faktiskt blanka f*n i vem som vann. Men det var väldigt trevligt i alla fall! Roligt umgänge och lite gott att äta!:) Tanken var att vi skulle dra ut på nation efteråt, men det blev inte så, får bli någon annan gång. Jag kände mig dock sådär sugen på att gå och lägga mig vid typ elva, efter Idol, (det var ju trots allt fredag) så jag cyklade bort till M istället och snackade skit med honom ett par timmar. Mysigt (och underhållande)!:) Det blev alltså en bra fredagkväll trots bristen på tentafest. Vi får ta igen det efter nästa tenta helt enkelt..!;)

Tidigare idag blev det en runda på stan. Julklappsshopping och inhandlande av lussebulle (det hör till med lussebulle och pepparkaka till förfrukost på lucia, det bara är så). Jag är nästan färdighandlad nu känner jag, inte mycket kvar. Wohoo! Det här går ju som smort..! Jäklar, vad jag är glad att jag inte tillhör en av de där julklappsdyrkande familjerna som köper presenter till kusiner och grannar och fan och hans moster..! Jag tror jag hade ramlat ihop och dött då. Fyra julklappar ska jag köpa i år, plus två små till en lek, och det tycker jag räcker alldeles lagom!

Nu njuter jag bara av att vara ledig och sitter och halvkollar på Tarzan på tv, som btw är precis lika usel som förra gången jag såg den..!

Lite ångest

Tenta efter lunch, bimoedicin 2. Det här känns inte bra. Inte alls bra.

I dessa spruttider

Nu har jag varit och tagit tbc-vaccin. Det kändes, om man säger så, men det gick över fort. Så nu har jag det gjort. Det kändes ganska motiverat ändå med tanke på mitt val av yrke (fast det retar mig lite att den kommer att ge ett ärr). Däremot står jag helt och hållet fast vid mitt beslut att dissa svininfluensavaccinet! Nån måtta får det vara..!

Man får se det som en utmaning...;)


Har kommit hem och duschat efter veckans ridlektion och sitter och väntar på att mitt ägg ska koka upp. Vi hoppade en del idag, så jäkla roligt! Dock fick jag dras med ridskolans ganska säkert jobbigaste häst. När till och med ridläraren, som vanligtvis är väldigt lugn och sansad, tjuter "hästjävel!", så kan man nästan känna att det kanske inte bara är mitt fel att hästen inte beter sig riktigt schysst... Anyway, jag känner mig rätt nöjd med att ha ridit Hilda en hel timme och inte en enda en har blivit sparkad eller biten. Vi gjorde ändå rätt bra ifrån oss trots allt.:)

En students vardag...


Dagens lunch: makaroner och falukorv. Inte av lathet (faktiskt!) utan för att jag helt ärligt var sugen! Det är inte precis något jag brukar sukta efter, men de senaste dagarna har jag känt en stark längtan efter stekt falukorv. Och åh, vad gott det var!:) Och för att bättra på det hela ytterligare kollade jag på två nya avsnitt av Scrubs samtidigt som jag åt. Den bästa serien någonsin! Ni förstår att jag har en bra dag..!

Tentaplugg à la Emelie

Det här med tentaplugg är verkligen inte min grej. Sablar, vad tråkigt det är! Man bara läser samma sak om och om igen. Det tar liksom aldrig slut. Fast jag är på rätt bra humör idag i alla fall!:) Inte någon speciell anledning, förmodligen mest för att jag var så låg igår, och mitt dåliga humör varar aldrig längre än en dag. Det brukar gå över på en kvart ungefär, men det här hemmapluggandet drog liksom ut på det... Anyway, plugg var det ja...

Allt bara rullar på...

Det här känns som en bra dag! Klockan är inte alltför mycket och jag har redan hunnit med att tvätta tre maskiner tvätt, renskrivit mina föreläsningsanteckningar (det som skulle renskrivas, jag är inte så aktiv med sånt där...) och läst och antecknat om några sjukdomar som ingår i tentan nästa vecka. Dessutom har jag pratat en stund med brorsan som är i Taiwan, mycket trevligt! Och jag har lyckats fixa min dator som har hållt på och jobba sig på grund av virus eller nått. Ibland är jag bara så himla bra!=) Nu blir det mer plugg och sen hoppas jag att det händer något roligare ikväll...

Ibland önskar man att man inte vaknade riktigt ännu...


Igår kollade jag och M på den nya American Pie-filmen (tydligen finns det en sådan) och jäklar vad nakna bröst där var! Men tror du där var några nakna män? Näädå, det var det värre med. Skitfilm. Faktiskt en skitfilm bortsett från det också, inte ens i närheten av de första American Pie-filmerna, som ju faktiskt är ganska underhållande.=) Men det var en väldigt trevlig kväll i alla fall, skönt att bara stanna hemma och mysa när det är skola dagen efter.
Visserligen är jag astrött idag i alla fall, jag sov sjukt dåligt inatt! Tror aldrig jag har drömt så många konstiga drömmar på en och samma natt. Jobbiga drömmar där man blir jagad och så. I den trevligaste drömmen fick jag en julklapp av en gammal klasskompis som jag inte har träffat sedan sexan (man kan ju fråga sig vad han gjorde i min dröm...) bestående av en korsordstidning, en Aftonbladet, en blyertspenna och ett formel 1-körkort. Och hur coolt är det inte att ha ett sånt körkort?!

Vad hände..?

Vad fasen kom vintern ifrån?! Helt plötsligt blev det december och svinkallt ute! Jag höll på att frysa tårna av mig under ridningen ikväll, det krävdes en riktigt låång rykande het dusch för att tina igen. Inte okej.

RSS 2.0